Política

Puig demana respectar el memoràndum Tajo-Segura i reitera que usaran tots els recursos perquè els regant tinguen aigua

1 minut

tajo-segura

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat aquest dijous que es respecte el Memoràndum d'Enteniment sobre el funcionament del transvasament Tajo-Segura i ha reiterat que el seu govern utilitzarà "tots els recursos", inclosos els de caràcter legal, perquè els regants, especialment els de el sud de la província d'Alacant, tinguen aigua.

Així s'ha pronunciat en atenció als mitjans en una visita al centre de salut de Morella (Castelló), on ha recalcat que la Generalitat no vol "cap guerra de l'aigua perquè no produeixen cap benefici a ningú".

"El que exigim és l'aigua que necessita el sud de la província d'Alacant, fonamentalment, perquè és de justícia que els regants tinguen eixe aigua per a desenvolupar una agricultura, que és l'horta d'Europa", ha manifestat.

Per açò, ha insistit que reivindicaran "sempre" que es complisquen "les regles del joc, que diuen que el que ha dit la Comissió Tècnica s'hauria d'acceptar per part del Ministeri".

"I anem a utilitzar tots els recursos, també els de caràcter legal, perquè els regants tenen dret a l'aigua i per a nosaltres el transvasament del Tajo és irrenunciable", ha conclòs.

Etiquetes: