Política

Puig defensa que la desconcentració és un "avanç substancial" en la cohesió d'Espanya que "no va contra ningú"

1 minut

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat i líder dels socialistes valencians ha defensat que la desconcentració d'estructures de l'Estat que contempla la ponència política del 40 Congrés del PSOE a instàncies de la federació valenciana suposarà un "avanç substancial" en la cohesió d'Espanya que "no va contra ningú".

Així s'ha manifestat el dirigent valencià aquest diumenge a la seua arribada a la clausura del Congrés del PSOE, on ha argumentat que la desconcentració suposa "generar major capil·laritat en el territori" i "majors centres de poder diversificats com en qualsevol país compost".

Per a Puig, la desconcentració que abandera part d'una "mirada avançada propaís i no al passat centralista, que mai ha aportat res a Espanya".

Respecte al finançament, el líder dels socialistes valencians ha defensat que la ponència avança en "una solució que signifique la suficiència financera per a l'estat autonòmic" i "al mateix temps en l'equitat i igualtat".

Per això, creu que els socialistes ixen del Congrés "amb mirades diferents, però amb una qüestió que ens uneix, la igualtat". "Espanya és diversa i no pot ser un factor negatiu, al contrari, igualtat i diversitat caminen junts".

"El que estem intentant és generar una Espanya més real, en la qual s'entenga que la diversitat és la gran riquesa d'aquest país", ha agregat, i ha apostat per un "estat autonòmic amb visió clarament federalitzant".

Etiquetes: