Política

Puig aposta per pensar en el futur i en la reconciliació "sense oblidar mai" a les víctimes d'ETA

1 minut

El president de la Generalitat, Ximo Puig

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat aquest dimecres per "pensar en el futur" i en la "reconciliació" però "sempre sense oblidar" a les víctimes del terrorisme d'ETA i ha reconegut que "afortunadament, deu anys després, s'ha transitat a un espai de pau i convivència".

Així s'ha pronunciat en aquests termes a Elx (Alacant) en declaracions als mitjans en ser preguntat pel desé aniversari del fi de la banda terrorista i l'"impacte" que va tindre ETA en la Comunitat Valenciana.

Sobre aquest tema, Puig ha assenyalat que el terrorisme era el problema "més important i greu" que tenia Espanya fa deu anys perquè "afectava la vida de milers i milions de persones que estaven amenaçades".

"Afortunadament, deu anys després, veiem com hem transitat a un espai de pau i convivència, i això és fonamental, sempre sense oblidar a les víctimes", ha afegit. "Els valencians, a més, tenim records de persones molt estimades i volgudes que van ser assassinades d'una manera espantosa i amb una crueltat enorme", ha lamentat.

Per això, ha insistit que "mai oblidarem a les víctimes del terrorisme d'ETA i el que va passar, però volem pensar en el futur i en la reconciliació i en l'esperança que s'ha vist durant aquests deu anys".

Etiquetes: