Política

Puig apel·la al Govern i a la UE per a donar "resposta immediata" al vaixell de Santa Pola amb 12 migrants rescatats

1 minut

puig_armengol

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha manifestat aquest dimarts la seua preocupació pel pesquer de 'Nuestra Madre Loreto' de Santa Pola (Alacant) que va rescatar 12 migrants en el Mediterrani, i ha reclamat donar una "resposta immediata" a aquesta situació, apel·lant "als qui tenen la màxima responsabilitat", el Govern d'Espanya i "sobretot, la Unió Europea".

Així s'ha expressat Puig en resposta a una pregunta dels mitjans de comunicació durant un acte a Palma, on s'ha reunit amb la presidenta del Govern balear, Francina Armengol.

Puig ha demanat al Govern i a Europea que "prenguen decisions" per a aquest vaixell que manté a bord 12 persones, de diverses nacionalitats, a les quals va rescatar del mar quan viatjaven en una pastera dijous passat a 80 milles al nord de Líbia, en la zona del Canal de Sicília.

El president ha lamentat que els ports italians "no vullguen acceptar aquestes persones" i ha dit que Europa està "patint certa incapacitat de donar resposta humanitària" a situacions com aquesta, que "només tenen una resposta, la de ser solidaris".

A més, Puig ha manifestat el seu "orgull" per l'"exercici de solidaritat" realitzat pel vaixell alacantí. El president de la Generalitat Valenciana ha afegit que "no es pot deixar morir ningú en el mar" i ha defès que el Mediterrani siga "un mar de cultura i de trobada" i no "un mar cementeri".

Aquest dimarts, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha demanat al Govern d'Espanya que autoritze que el pesquer torne a un port de la Comunitat Valenciana amb els 12 migrants.

Com ja va fer amb l''Aquarius', la Comunitat Valenciana "torna a oferir-se com a terra d'acolliment demostrant que aquests és una terra que no deixa ningú a la deriva", ha manifestat Oltra.

Etiquetes: