Política

Puig anuncia la constitució de la Fundació Centre d'Investigació Element València

Element València és el primer pas per al projecte de l'Aliança Valenciana de les Bateries

1 minut

17ALIANZABATERÍAS1

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la constitució de la Fundació Centre d'Investigació Element València per a les pròximes setmanes. Sens dubte, una bona notícia que suposa fer el primer pas per al projecte de l'Aliança Valenciana de les Bateries que, a més d'incloure la creació d'aquest centre d'R+D, també incorpora una gigafactoria per a la fabricació de bateries.

"L'aposta de la Generalitat per a contribuir a la transformació de l'automoció a Espanya és clara", ha assenyalat el president. Per aquest motiu, ha afegit, "treballem amb la iniciativa privada perquè Element València i Element Gigafactoria siguen una realitat".

D'aquesta manera, els patrons fundadors d'aquest centre d'investigació, que aspira a convertir-se en tot un referent al país, seran Power Electronics, la Generalitat Valenciana i la Universitat de València. No obstant això, s'aniran incorporant més empreses i institucions a aquesta iniciativa amb les quals es mantindrà una relació directa de treball.

En aquest sentit, algunes institucions que se sumaran són: la Universitat Politècnica València, la Universitat d'Alacant, els instituts tecnològics ITE i ICEMOL, Element Gigafactoria o els membres de l'Aliança Valenciana de Bateries, així com altres organismes nacionals i internacionals.

"La capacitat industrial i investigadora de la Comunitat Valenciana, amb l'impuls i el suport ferm de la Generalitat, ens ha permés configurar un projecte robust, amb un full de ruta ben definit i uns objectius clars", ha assenyalat Puig. Així, ha recordat que l'activitat investigadora ja està en marxa amb convenis de col·laboració entre Power Electronics i Instituts d'Investigació, amb el suport econòmic de la Generalitat, que ja ha aportat un milió d'euros.