Política

Puig afirma que l'accident del Medusa va ser "absolutament sobrevingut" i la justícia dirimirà

1 minut

Escenari principal del Medusa en el dia de la seua presentació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha declarat aquest dimarts que "la justícia determinarà si va haver-hi alguna excepció davant una situació absolutament sobrevinguda" en el Medusa Festival de Cullera (València), on el dissabte va morir un jove de 22 anys i una trentena van resultar ferits en desprendre's part de l'escenari pel fort vent.

Puig, en declaracions als mitjans a la Fira de Xàtiva (València), ha assegurat que va ser un accident que "no es podia preveure" perquè l'avís de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) se centrava en les zones d'interior i no del litoral com Cullera.

"Està en mans de la justícia i donarem tota la informació necessària", ha recalcat, garantint que "en tot moment" s'ha tractat d'ajudar a la família del jove mort, natural de Daimiel (Ciudad Real).

També ha ressaltat que "afortunadament" només queden tres persones ingressades entre els ferits en el festival i que "s'estan recuperant satisfactòriament".

Dit això, Puig ha recordat que fenòmens com les 'rebentades càlides' que es van deslligar al Medusa afecten a tothom a conseqüència del canvi climàtic: "Ningú pot dubtar que cal prendre decisions no sols conjunturals, sinó estructurals, per a canviar aquesta situació".

Etiquetes: