Política

Promoció Institucional retira un text de la campanya del 9 d'Octubre

María Fernanda Escribano demana disculpes i subratlla que la Generalitat defensa la riquesa del llegat cultural i històric de la Comunitat Valenciana

1 minut

201001_FOTO_2_PRESID_Imagen_9_octubre_2020

La Direcció General de Promoció Institucional ha retirat un text de la campanya de la Generalitat amb motiu del 9 d'Octubre degut a les interpretacions a les quals ha pogut donar lloc i que, en cap cas, eren intenció de la campanya.

Per això, la directora general de Promoció Institucional, María Fernanda Escribano, ha demanat disculpes i ha subratllat que la Generalitat té com una de les seues banderes la defensa de la diversitat i de la riquesa cultural i històrica de la Comunitat Valenciana, així com dels valors de pluralitat, igualtat i no discriminació.

Precisament, l'any passat, dins de la campanya amb motiu del 9 d'Octubre, Promoció Institucional va reivindicar el valor de la diversitat cultural amb una publicació titulada 'Llàgrimes de terra. La nostàlgia dels musulmans per l'exili i la pàtria perduda', que rememorava el dolor de la població musulmana pels sofriments que li va ocasionar la conquesta cristiana i que van quedar reflectits en els textos de poetes andalusíes com Al-Russafi, Ibn al-Zaqqaq, Ibn al-Abbar o Ibn Amira.

Aquesta publicació, juntament amb un recital poètic oferit per Josep Piera sobre els poetes andalusíes, i els concerts de música d'Ahmed Touzani i Pep Gimeno Botifarra, sobre música àrab, o l'espectacle Tariq, d'Andrés Belmonte, constitueix la major reivindicació mai realitzada des de la Generalitat sobre el llegat de la cultura islàmica en el territori que hui ocupa la Comunitat Valenciana.