Política

El PPCV exigeix indemnització per als agricultors pel "cotonet" i igualtat de tracte amb les importacions

El portaveu adjunt del GPP i el sotssecretari d'Agricultura del PPCV han mantingut reunions de treball amb representants d'AVA i de la Unió

1 minut

Reunió del PP amb AVA

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha exigit al Consell "indemnitzacions per als agricultors valencians per la plaga del cotonet" i que exigisquen al govern de Sánchez que cessament el maltractament hídric a la Comunitat Valenciana.

El portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina i el sotssecretari d'Agricultura, Aigua i Pesca del PPCV, Ernesto Fernández, han mantingut dues reunions de treball amb AVA-Asaja i la Unió de Llauradors per a conéixer de primera mà la situació actual de l'agricultura valenciana.

Així, els representants del PPCV ha lamentat que a la Comunitat Valenciana liderem el rànquing nacional d'abandó de terres i el de l'envelliment dels nostres agricultors.

Miguel Barrachina ha denunciat que "aquesta situació és causa directa de les polítiques d'aquest tripartit d'esquerres que està basada a reduir l'aigua, deixar créixer les plagues, multiplicar el rebut de la llum i del gasoil".

El diputat popular ha manifestat que "des del GPP anem a presentar propostes de resolució en el debat de política general perquè el Consell duga a terme actuacions concretes per a pal·liar els efectes que en l'agricultura valenciana està provocant la pujada de la llum i del gasoil".

El PPCV ha exigit al Consell que "els agricultors valencians afectats pel "cotonet" de Sud-àfrica siguen indemnitzats, almenys amb el 50 % del dany produït per les decisions polítiques dels dos últims anys".
Així han sol·licitat que es multiplique el control en els nostres ports per a evitar l'entrada de plagues i que a les importacions se'ls demane idèntics requisits com el tractament en fred en origen de les seues fruites i la resta de mesures que a més de millorar la nostra salut igualen els costos.

El sotssecretari d'agricultura del PPCV, Ernesto Fernández, ha denunciat la negligència del Ministeri per no haver sol·licitat l'autorització europea extraordinària per a continuar amb el mètode convencional i la ineficàcia de la Conselleria al no implementar mètodes alternatius".

D'altra banda, el diputat popular ha afirmat que "Sánchez ha d'acabar ja amb el maltractament hídric al que està sotmetent a la Comunitat Valenciana amb la reducció del transvasament Tajo-Segura i la reducció de drets en el Pantà d'Alarcón".

Etiquetes: