Política

PP planteja en Corts una declaració contra els "atacs" a la figura de Barberá

2 minuts

Rita Barberà i Francisco Camps

El grup popular en Les Corts Valencianes ha plantejat aquest dijous una declaració institucional amb motiu del segon aniversari de la defunció de l'exalcaldessa de València Rita Barberá i en rebuig als "atacs impunes que en les xarxes socials s'aboquen contra persones que ja ni tan sols es poden defensar", que ha sigut signada pel PSPV i Ciutadans i no per Podem i Compromís, amb el que no ha sigut llegida en ple.

Així ho ha explicat la presidenta del PPCV i portaveu parlamentària, Isabel Bonig, que ha agraït la rúbrica a PSPV i Cs i ha lamentat que Podem i Compromís s'hagen mostrat "esquius" davant discrepàncies entorn del reconeixement que es fa de Barberá en el text. Encara que segueixen negociant, ha indicat que el text és "tan light" que "o s'accepta o no".

Bonig ha criticat l'ús per part d'un grup musical de la imatge de l'exalcaldessa i l'aniversari de la seua mort per a difondre la seua actuació, un fet "reprovable" que al seu judici mereix la condemna de les Corts, amb independència de la ideologia de cada grup.

El text recorda els 24 anys de Barberá al capdavant de l'Alcaldia, el seu pas per les Corts i el Senat, i es refereix a ella com a "dona compromesa amb la seua ciutat, la seua comunitat i per Espanya". "El passat 23 de novembre de 2016 ja forma part de la història en deixar-nos després de tota una vida de lliurament, dedicació i sacrifici", agrega, per a recordar que els reconeixements a la seua figura "van ser pràcticament unànimes" i "solament aquells que van fer del linxament la seua manera de participació política no van saber estar a l'altura".

"Avui, després de dos anys des de la seua defunció, encara hi ha qui entén que difondre una imatge distorsionada, grotesca i cruel de la seua persona no solament li pot oferir algun rèdit, sinó que a més pot ser immune. Les institucions democràtiques no podem quedar impassibles davant tal vilesa i atac que els familiars i amics estan patint", indica la declaració.

Així, incideix que són "signes d'odi motivats per prejudicis que mereixen el més dur retret de la societat que es regeix per lleis emanades de la sobirania democràtica". "Rita Barberá va demostrar ser una demòcrata convençuda, va acceptar d'igual manera les victòries i derrotes electorals (...) però mai va permetre l'atropellament, la injustícia, la parcialitat o la indiferència com a manera d'aconseguir un objectiu. Els valencians en particular han unànimement de respectar una figura que va deixar petjada per la transformació i modernització que va produir en tots els àmbits de la vida política".

Així, proposava que les Corts condemnaren "la vilesa" d'usar l'aniversari de la defunció de Barberá per a "oferir una imatge absolutament irrespectuosa i grollera" d'ella, subratllant que "no hi ha excuses, cap motiu o justificació que puga emparar aquests atacs" i mostra el seu suport a "tots quants han patit algun tipus de violació dels seus drets individuals".

Etiquetes: