Política

El PP denuncia un embós de més de 3.350 llicències d'activitat a València

María José Catalá: "Una de les primeres mesures del Partit Popular quan arribem a l'alcaldia serà engegar un pla de xoc per a acabar amb el col·lapse tant de llicències d'activitat com d'obra"

1 minut

La síndica del Partit Popular en les Corts María José Catalá

El Partit Popular de València ha denunciat hui que "l'embós de llicències d'activitat continua creixent a València, i amb això el retard a posar en marxa l'activitat econòmica a la ciutat". Segons han reafirmat, amb data de 8 de juny de 2022, hi ha en tramitació 3.350 títols habilitants d'activitats a l'Ajuntament de València, incloent-hi tant els títols habilitants ambientals (expedients de sol·licitud de llicència i declaracions responsables) com els tramitats per a l'exercici d'una activitat d'espectacles públics.

Així, han ressaltat que el 97% d'aquestes peticions porten parades entre 3 mesos i 7 anys. Per això, dels 1771 expedients de títols habilitants ambientals en tramitació en el període 2015-2022 amb data d'11 de maig de 2022, 1725 han sigut presentats amb una antiguitat superior als 30 dies; 1690, amb més de 60 dies; i, 1637, amb més de 90 dies.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha assenyalat que "és impresentable que el govern tard anys a assignar un tècnic a persones que volen obrir un negoci i dinamitzar l'activitat econòmica de la ciutat.

Per això, María José Catalá ha anunciat que "una de les primeres mesures del Partit Popular quan arribem a l'alcaldia serà posar en marxa un pla de xoc per a acabar amb el col·lapse tant de llicències d'activitat com d'obra"

"El Govern de Ribó i PSOE no té gens d'interés a donar suport al teixit productiu a la ciutat, que generaria ocupació, i prova d'això és l'embós que segueix sense solució per a obtindre una llicència d'obres o d'activitat a l'Ajuntament de València", va explicar la portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá.

El PP porta diferents plens i comissions reclamant al Govern de Ribó i PSOE reforçar els serveis de llicències i externalitzar la tramitació amb organismes de certificació com permet la llei. "El bloqueig en la concessió de llicències segueix sense una solució, amb el perjudici que implica aquesta situació per a la reactivació de l'economia i l'ocupació. El servei urbanístic de llicències continua mancant de suficients recursos de personal i tècnics per a donar resposta a la demanda ciutadana, quan hauria de ser una prioritat per al govern municipal que es desatacara la tramitació d'aquests expedients", ha destacat Catalá.

Etiquetes: