Política

El PP demana unes condicions de jubilació dignes per a advocats i procuradors

1 minut

La portaveu de Justícia del Grup Popular en Les Corts, Laura Chuliá

El PP ha sol·licitat unes condicions de jubilació dignes per a advocats i procuradors a través d'una proposició en les Corts en la qual sol·licita al Govern d'Espanya que adopte mesures per a garantir-lo.

La portaveu de Justícia del Grup Popular en Les Corts, Laura Chuliá, ha assenyalat que "és necessari millorar les condicions de la jubilació parcial dels professionals de l'advocacia i procuradors adscrits a les seues mutualitats de protecció social. En aquests moments hi ha milers de professionals en aquestes circumstàncies que, després de molts anys treballant, accedeixen a una jubilació irrisòria i discriminatòria".

Chuliá ha assenyalat que "cal analitzar la viabilitat que els anomenats mutualistes alternatius puguen traslladar al RETA les quantitats cotitzades en les seues respectives mutualitats professionals, computant a l'efecte de meritació de pensions i prestacions futures, jubilació inclosa, prèvia ponderació de les quantitats ingressades i dels períodes ja cotitzats".

Laura Chuliá ha afirmat que "aquesta proposta venia recollida en el programa electoral del PP, tant a escala nacional com autonòmica, i emprendrem totes les mesures de pressió necessàries en les institucions perquè es duga a terme, perquè és una anomalia sense sentit".

En la proposta popular registrada en les Corts se sol·licita la "constitució d'una comissió mixta a escala nacional entre les parts implicades" que formule les propostes normatives més adequades per a executar-ho. També es demana estudiar, respecte al grup de mutualistes passius, "la possibilitat d'aplicar complements a mínims de les seues pensions fins a aconseguir l'import de pensió mínima". A més, s'exigeix "regular un tractament fiscal adequat i no discriminatori en la recuperació de l'estalvi aportat pels mutualistes alternatius i, a més, millorar les condicions de la jubilació parcial d'aquests professionals".

Etiquetes: