Política

El PP critica que el Botànic destine "2 milions d'euros a les víctimes de la Guerra i 0 euros a les de la Covid"

El portaveu de transparència del GPP, Nando Pastor, demana la creació d'una finestreta única de fons europeus per a evitar abusos

2 minuts

El portaveu de transparència del GPP, Nando Pastor atesa la premsa

El portaveu de transparència del GPP, Nando Pastor, ha demanat "la creació d'una finestreta única per a gestionar els fons europeus i evitar així abusos, burocràcia i duplicitats".

Pastor ha demanat que en els comptes autonòmics per a 2022, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica "reculla en els seus pressupostos la creació d'una finestreta única per a la tramitació dels milers de milions d'euros dels Fons Europeus previstos. Creiem que és fonamental el màxim rigor i la màxima transparència en la gestió d'aquests fons europeus des del minut un. Una finestreta única que informe, gestione i treballe amb professionalitat i molta claredat. Ni es pot improvisar, ni es pot fer el que s'ha fet amb la contractació per emergència durant la pandèmia".

"No pot repetir-se el caos i l'abús que va caracteritzar la contractació d'emergència per part del Consell durant la pandèmia. No podem tornar a l'espectacle televisat d'una secretària autonòmica, Rebeca Torró, afirmant que han signat amb un empresari xinés contractes per quasi 40 milions d'euros per a portar material sanitari pel fet de ser amic. Ni pot repetir-se el caos i l'abús de la despesa del Consell en unes carpes o hospitals voladors, inútils, que van costar més de 16 milions i encara hui costa una dinerada el seu desmuntatge sense saber què fer amb ells", ha afegit.

A més, Pastor ha criticat no obstant això que els comptes "siguen generoses en qüestions no prioritàries i precàries per a qüestions importants. Mentre gasten més de dos milions d'euros en la memòria històrica i en les víctimes de la Guerra ocorreguda fa més de 80 anys, un 30% més que en l'exercici anterior, no destinen ni un cèntim per a les víctimes de la covid del moment present. És lamentable que destinen 2 milions d'euros a les víctimes de la Guerra i 0 euros a les de la Covid".

Pastor ha assenyalat que "això no ni prioritari, urgent ni necessari gastar en aquests moments més de 2 milions d'euros en memòria històrica, aqueix no és el problema dels valencians en aquest moment".

A més, el diputat popular ha indicat que "crida l'atenció que es destinen en 2022 600.000 euros a FISABIO per a investigar l'ADN de les víctimes de la Guerra Civil, mentre que només donen 115.000 euros al mateix centre, cinc vegades menys, per a investigar les malalties rares de la Comunitat Valenciana".

Etiquetes: