Política

Pons diu que el PP no pactarà res amb Vox a Europa, però a Espanya es buscaran les majories que siguen precises

1 minut

pons_europa

El portaveu de la Delegació Espanyola del PP en el Parlament Europeu i candidat en els comicis del 26 de maig, Esteban González Pons, ha assegurat que la formació 'popular' no va a pactar "res de res" amb Vox en l'Eurocambra, encara que no ha descartat acords amb la formació de Santiago Abascal a nivell autonòmic i local.

"Cada ajuntament formarà la majories que siguen precises per a governar", ha assenyalat Pons en una entrevista en RNE, recollida per Europa Press, en referència a formar govern amb Vox en comunitats i municipis. "A nivell europeu hi ha governs on els socialistes estan amb l'extrema esquerra i la dreta amb l'extrema dreta", ha justificat.

Pons s'ha mostrat taxatiu pel que fa a la possibilitat de pactar amb Vox a Europa, perquè, al seu juí, els de Abascal van a pactar amb nacionalistes flamencs, amb l'Agrupació Nacional de Marine Le Pen i amb "partits racistes".

Preguntat per les enquestes del CIS que vaticinen una victòria àmplia del PSOE en les eleccions del 26M, Pons ha rebutjat aquesta hipòtesi i ha assegurat que molts votants canviaran la seua estratègia de vot per a "evitar que Pedro Sánchez forme govern amb l'esquerra". Així, ha descartat que el lideratge de Pablo Casado córrega perill, perquè el PP "obtindrà millors resultats" que el passat 28 d'abril.