Política

Política Territorial proposa la creació de reserves estratègiques de material sanitari

1 minut

centro_logistico

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha proposat la creació de reserves estratègiques de productes sanitaris en el sistema logístic de la Comunitat Valenciana, una alternativa d'emmagatzematge que permetria disposar d'existències de material sanitari de manera permanent i que s'utilitzaria en cas de crisi, com ja succeeix en altres països.

Així ho ha manifestat durant la reunió telemàtica que ha mantingut amb l'Alt Comissionat per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, i la directora general d'Obres Públiques i Mobilitat, Roser Obrer, en la qual han defensat, "ara més que mai, la importància i necessitat de comptar amb una infraestructura com el Corredor Mediterrani, clau en la reactivació de l'economia i la creació d'ocupació".

Logística multimodal

Un altre dels aspectes abordats en la trobada han sigut els possibles canvis que aquesta crisi sanitària puga provocar en la indústria, les àrees logístiques i l'emmagatzematge de mercaderia.

En aquest sentit, tant el conseller com l'alt comissionat per al Corredor Mediterrani, han defensat la implantació d'un nou model logístic multimodal, basat en la diversificació de nodes logístics més segurs, amb una major quota i presència del transport ferroviari.

A més, el conseller ha recordat que "la reactivació econòmica ha d'anar necessàriament acompanyada per inversions productives sostenibles".

Igualment, tots dos han apostat per reformular el sistema productiu, avançant cap a un sistema de producció i proveïment més diversificat amb una globalització més regionalitzada on es potencie la producció pròpia de manera competitiva.

Etiquetes: