Política

Podem creu que l'acord per als PGE és "molt positiu" i va "en la línia" del Botànic

1 minut

estañ_podem

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, ha afirmat aquest dijous que l'acord aconseguit entre el Govern i Podemos per als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2019 és "molt positiu" i "va molt en la línia" del treball del Botànic.

"Va molt en la línia de moltes de les mesures que hem aconseguit arrancar ací a nivell autonòmic, com l'eliminació del copagament farmacèutic o polítiques d'habitatge que punxen la bambolla del lloguer. Esperem a més que açò faça a l'Estat assumir polítiques que permeten alliberar recursos per a consolidar i ampliar el canvi en la nostra comunitat", ha indicat Estañ en un comunicat.

Al seu judici, aquest acord demostra que Podem segueix "marcant l'horitzó de canvi tant a nivell estatal com a nivell autonòmic", ja que el mateix "saca al país d'un cicle de polítiques que han anat contra la ciutadania".

Segons Estañ, "permetrà per fi que la recuperació econòmica arribe a milions de llars, eliminant privilegis de grans fortunes, baixant imposats a autònoms en tributar respecte als seus ingressos reals, equiparant les pensions a l'IPC, pujant el Salari Mínim Interprofessional amb la major alça de la democràcia i recuperant l'Estat del Benestar en qüestions com a sanitat, educació i habitatge".

A la Comunitat, ha prosseguit, Podem treballa en propostes que "permeten seguir avançant" i que "tenen a veure amb seguir ampliant les persones que no hagen de pagar per medicines, qüestions relatives a la pobresa energètica, habitatge, educació de 0 a 3 anys, incorporant també mesures fiscals en termes de redistribució i protecció ambiental".

Etiquetes: