Política

El pla Laborant invertirà 8 milions d'euros en els nous Espai LABORA

Contempla nou nous Espai Labora, cinc nous Labora Formació i la millora de les instal·lacions de tots els centres

2 minuts

L'equip del Labora encapçalat pel secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu

Aquest matí s'ha presentat el nou pla Laborant, una iniciativa del nou pla del Servei Valencià d'Ocupació i Formació per a oferir a la ciutadania els millors espais pensats per a la cerca d'ocupació.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha presentat aquest pla al costat de la directora general d'Ocupació i Formació, Rocío Briones i la directora general de Planificació i Serveis, Eva Hernández, en un acte en el qual han sigut presents els agents socials més representatius de la Comunitat Valenciana.

Concretament, LABORA destinarà més de 8 milions d'euros, la majoria invertits en els nous espai LABORA, beneficiant a més de 430.000 persones residents de la Comunitat Valenciana.

El pla Laborant actualitzarà tots els espais en els quals LABORA atén la ciutadania, establint una programació en la qual s'han prioritzat les infraestructures més urgents tenint en compte les necessitats del centre en funció del volum de la població al qual atén, antiguitat i característiques de les instal·lacions.

El nou model de centre respon a una transformació cultural de l'entitat que busca nous espais de treball innovadors, pròxims, humans i actuals.

Enric Nomdedéu ha afirmat que els espais físics que Labora ha dissenyat "responen a la reflexió que ha dut a terme el Servei Valencià d'Ocupació per a oferir la millor atenció a la ciutadania" permetent "dissenyar els espais on s'ha de prestar el servei públic, crear els edificis al servei del servei públic". Nomededéu ha incidit en què "en 2017 veníem a canviar el Servei Públic d'Ocupació, una transformació que està sent real per a adaptar-ho al segle XXI".

Pla Laborant

El pla Laborant presentat hui inclou nou nous Espais Labora, tres de nova construcció a Meliana, Paterna i Castelló de la Plana i sis remodelacions integrals: una a Elx, tres a València, una a La Vila Joiosa i una altra a Gandia.

D'altra banda s'intervindrà en cinc nous Labora Formació. Un de nova creació a Almàssera i un a Alacant i tres remodelacions integrals a Paterna, Benicarló i Catarroja. A més, es milloraran les instal·lacions en tota la xarxa de centres per a adaptar-les al nou context sanitari.

Com a novetat, LABORA vol apostar pel seu servei d'orientació laboral online i contempla la creació d'un nou espai de referència per a l'orientació telemàtica a Altea, a més d'un nou centre en València per a l'orientació, emprenedoria, acompanyament i innovació per a l'ocupació.

Etiquetes: