Política

Pablo Iglesias, a Casado: "La pobra gent de Vox va a haver de cantar el 'Cara al sol' per a diferenciar-se del PP"

1 minut

iglesias_congresoep

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha criticat aquest dimecres el discurs del president del PP, Pablo Casado, durant el Ple del Congrés, i l'ha acusat d'acostar-se als plantejaments d'extrema dreta que, al seu juí, té el partit Vox.

"La pobra gent de Vox va a haver de cantar el 'Cara la sol' per a diferenciar-se de vostés (el PP)", ha assegurat Iglesias a l'inici de la seua intervenció, després de la compareixença del president del Govern, Pedro Sánchez, sobre la venda d'armes a l'Aràbia Saudita i l'últim Consell Europeu.

Abans de començar abordar aquests assumptes, Iglesias ha volgut dirigir-li les seues primeres paraules a Casado, per a retraure-li, en primer lloc, la seua falta de "preocupació" pels Drets Humans a l'Aràbia Saudita.

Així ho demostra, segons el líder de Podem, el fet que Casado s'haja dedicat a parlar "de Veneçuela", malgrat que "tothom està parlant de l'assassinat i la tortura d'un periodista" a l'Aràbia Saudita.

"S'HO ESTÀ POSANT MOLT DIFÍCIL A VOX"

I després de criticar la seua postura en eixe respecte, ha aprofitat per a enlletgir al líder del PP la proximitat que, segons Iglesias, té cap al partit d'extrema dreta Vox. "S'ho està posant molt difícil", ha ironitzat.

Després de la reprimenda a Casado, el líder 'morat' ha passat a comentar les consideracions del president del Govern, Pedro Sánchez, sobre el Brexit i la crida que ha fet als independentistes per a aparcar les diferències per a solucionar el conflicte català.

"No hi ha per què aparcar-les, poden conviure. Si tots ens escoltem, podem seguir treballant sense aparcar diferències. Tant de bo siguem capaços que no s'excloga l'opinió de ningú i a més siguem capaces d'arribar a acords", ha reclamat Iglesias.