Política

Oltra: 'El Consell vol donar visibilitat a l'esforç de la joventut, la igualtat i el treball en equip com a valors que ens fan créixer com a societat'

Felicita els tres equips "per fer cada dia de l'esport un valor i una manera de viure i conviure", convertint-se en un exemple de superació

2 minuts

oltra-igualdad

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha rebut al Palau de Valeriola a jugadors i jugadores, entrenadores i junta directiva dels clubs esportius Amics de la Boccia, Sofbal Fènix València i Sala d'Armes, després dels èxits reeixits durant el passat exercici en les seues respectives disciplines.

Oltra ha destacat que, amb aquest acte, el Consell vol donar "visibilitat a l'esforç de la joventut com a model a seguir, l'avanç en la igualtat entre homes i dones i la posada en valor del treball en equip que representa l'esport", uns valors que "ens fan avançar també com a societat, perquè en esport s'aprén a guanyar però també a no deixar a ningú arrere"

En aquest sentit, la vicepresidenta ha manifestat "l'orgull del Consell per aquests assoliments" i ha felicitat els tres clubs pels seus èxits esportius i, sobretot, "per fer cada dia de l'esport un valor i una manera de viure i conviure", convertint-se en un exemple de superació i treball per a altres equips.

"Aquests campionats són el resultat d'un magnífic treball, esforç i dedicació constants propis de l'esport de tots vosaltres i totes vosaltres, tant jugadors i jugadores com dels equips tècnics", ha afegit.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha ressaltat que la celebració d'aquesta mena de recepcions contribueix a "donar suport i visibilitzar l'esforç de la nostra joventut", especialment en esports poc majoritaris com el softbol, l'esgrima i la boccia, convertint als seus jugadors i jugadores en un "referent, un model que trenca molts dels tòpics associats a la gent jove".

Oltra ha volgut reconéixer, especialment, a les xiques pels seus triomfs en les competicions esportives, ja que, encara que "la societat està canviant i la igualtat entre homes i dones s'obri camí de manera imparable, encara queda molt per fer".En tercer lloc, la vicepresidenta ha valorat el "treball en equip" que representa aquests triomfs. "Qualsevol pràctica esportiva és, en si mateixa, bona, perquè fomenta hàbits de vida saludable, ens fa avançar com a persones i augmenta la nostra autoexigència i els nostres esforços i creixement personal", ha apuntat.

Campionats de Sala d'Ares, Fènix València i Alic de la Boccia

En concret, el club d'esgrima Sala d'Armes València ha aconseguit el campionat d'Espanya sènior per equips; a més, tres dels seus integrants, Guillermo Migallón, José Manuel Vilanova i Julen Pereira Ramos han sigut guanyadors també en la competició individual en 2019.

Per part seua, les valencianes del club Fènix Sofbol València han aconseguit ser subcampiones de la Copa de la Reina de Sofbol i terceres en la Lliga nacional de la Divisió d'Honor. Oltra ha destacat d'elles la seua "determinació i valentia per a ser dones i arribar a triomfar en un esport no conegut com és aquest", la qual cosa les converteix en font d'"inspiració i referents per a xiquets i xiquetes que volen obrir camins encara no explorats".

En tercer lloc, els jugadors i jugadores del Club Amics de la Boccia han aconseguit el campionat d'Espanya per equips per quart any consecutiu; a més, Raúl Artí, Sabrina Balén, Vicente Lleti, José Manuel Moreno i Manuel Ángel Martí han aconseguit ser primers en la categoria individual i Amparo Baixauli i Allunyant Piquero subcampions d'Espanya per parelles.

Etiquetes: