Política

Oltra: "El Consell seguirà avançant en la cobertura de les dones víctimes de violència masclista i els seus supervivents"

2 minuts

oltra_presupuestos_2019

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat aquest divendres que les indemnitzacions per violència masclista beneficien a tots els fills, la parella i als qui reben una agressió per defensar a les víctimes en considerar que és "una "qüestió social" i "un avanç sense precedents".

Sobre aquest tema, la portaveu del govern valencià ha destacat que la Comunitat és la "primera autonomia a Espanya" que va equiparar les indemnitzacions a víctimes de violència de gènere o masclista a les de terrorisme. "L'única", ha remarcat per a assenyalar que la proposta de la Llei d'Acompanyament cerca arreplegar les diferents casuístiques possibles.

Així, ha explicat que ara s'inclou indemnització per a una mare els fills de la qual han sigut assassinats per a fer-li mal i amb l'objectiu que ella "patisca tota la seua vida". En aquest punt, ha indicat que el grup parlamentari de Cs ha presentat una esmena que veu "raonable" i que demana que també s'incloga al pare i la indemnització siga "per als dos" sempre que aquest no siga l'assassí. "Les casuístiques són molt variades", ha puntualitzat.

Oltra ha explicat que "en tota aquesta polèmica s'imagina un sol escenari" i és que els fills siguen menors, però ha comentat que és possible que la dona assassinada tinga descendència de 40 anys i 38 anys i porte amb la seua parella 10 anys o més i "haja compartit una hipoteca". "És lògic que la indemnització solament vaja als fills i la parella que perd a la seua companya de vida i es queda amb els deutes no tinga dret a una reparació?", s'ha preguntat.

També ha detallat que l'ajuda s'amplia altres casos com el d'un home que mor per defensar a la seua filla, com va ocórrer a la Comunitat. "Segons l'esmena d'algun grup, les indemnitzacions solament aniran als germans i la vídua es quedarà sense. És açò just?", s'ha qüestionat per a remarcar que "precisament a qui li queda el buit és a la vídua".

D'aquesta manera, ha assenyalat que quan un fa una proposta "el que deu intentar és contemplar la major part de situacions per a no provocar una injustícia". "S'han de pensar les coses. Em sembla molt bé que la gent reivindique el que haja de reivindicar però abans de posar-se a arreplegar signatures hem de saber para quines", ha considerat per a assenyalar que deixar a una vídua de 65 anys en situació de "desprotecció social no és gens avançat ni gens feminista".

"Hi ha col·lectius socials i partits molt actius que governen en altres CCAA que li'l podrien aplicar en la seua comunitat en lloc de criticar a la més avançada en açò", ha postil·lat.

INDEMNITZACIONS

Oltra ha detallat que en el projecte s'arrepleguen indemnitzacions no solament per assassinat, sinó també per incapacitat laboral permanent d'una persona que haja auxiliat a una víctima. En concret, la norma assenyala que quan la conseqüència de l'agressió masclista és una incapacitat laboral permanent absoluta la quantia ascendirà a 54.000 euros, per gran invalidesa seran 150.000 euros i per mort 75.000 euros.

"El Consell seguirà avançant en la cobertura a les dones víctimes de violència masclista, els seus supervivents i les persones que en defensa d'una dona reben una agressió, mort o gran invalidesa o incapacitat laboral permanent absoluta. Aquesta és una qüestió social de cobrir les esquenes a les persones que ixen en defensa d'una dona. És un avanç sense precedents", ha resolt.

Etiquetes: