Política

Oltra destaca que 477 migrants de l'Aquarius s'han quedat a Espanya i 80 han viatjat a França

1 minut

Aquarius

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que un total de 477 migrants de l'Aquarius s'han quedat a Espanya i altres 80 han viatjat a França després d'un mes de la seua arribada al port de València, en la flotilla en la qual viatjaven 629 persones. A la Comunitat Valenciana, en les instal·lacions de Cheste (València) segueixen 35 persones, mentre altres han sigut repartides a centres de la regió.

Quant als menors d'edat, 57 xiquets i adolescents continuen en les instal·lacions previstes per al primer acolliment, a l'espera que se'ls assigne el recurs més adequat a les seues circumstàncies, detalla la Generalitat Valenciana en un comunicat.

La segona fase de l'Operació Esperança ha sigut coordinada des de la direcció valenciana d'Inclusió Social, al costat del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i Creu Roja, l'entitat encarregada de gestionar l'arribada i el procés.

Segons les dades del departament d'Oltra, del total de persones acollides, 477 persones adultes s'han quedat a Espanya, repartides entre diverses comunitats autònomes: Andalusia (74), Múrcia (26), Madrid (19), Aragó (17), Catalunya (15), Navarra (13), País Basc (10), Galícia (10), Extremadura (6), Castella i Lleó (7), Cantàbria (5) i Castella-la Manxa (2).

La Comunitat Valenciana ha acollit al voltant de 210 persones adultes o menors acompanyades, la mitat homes i la mitat dones i de 20 nacionalitats diferents. En aquest procés han participat huit entitats: Generalitat, Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, Red Acoge, Accem, Cáritas, Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR), Fundació Cepaim i CRE.

La majoria dels migrants procedeixen de Nigèria i la resta són originaris de Sierra Leone, el Sudan, Algèria, Ghana, Eritrea, Líbia, El Txad, Etiòpia, el Marroc, el Camerun, el Senegal, les Comores, el Pakistan, Guinea Conakry, el Níger, Mali, Bangladesh, la Costa d'Ivori i el Togo.

Per franges d'edat, la majoria tenen entre 21 i 25 anys, seguits dels de 16 a 20. Després d'ells estan els que tenen entre 26 i 40 i, finalment, el col·lectiu més minoritari és el dels xiquets i xiquetes amb menys de deu anys.

Etiquetes: