Política

Oltra assenyala la "molt bona notícia" que és l'aprovació dels Pressupostos per al Consell

1 minut

oltra

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que "l'aprovació del projecte de Llei de Pressupostos per a 2020 és una molt bona notícia per al Consell".

En resposta a preguntes dels periodistes durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, la vicepresidenta ha insistit que el projecte de Llei de Pressupostos per a 2020, ratificat el dijous per les Corts, "representa a aquest Consell" i són "el senyal d'identitat d'aquest Govern".

Oltra ha remarcat que els Pressupostos per a 2020 són "l'eina de treball més important que tenim per a posar en marxa i seguir amb aqueixes polítiques que posen en el centre a les persones i que milloren la vida de la gent", com compensar el copagament de productes farmacèutics; millorar la plantilla de mestres i de professors i professores de l'educació pública; atendre les persones en situació de dependència, fer polítiques de lluita contra l'emergència climàtica, etc.

Referent a això, Oltra ha remarcat que "el Govern del Botànic és l'únic govern autonòmic peninsular que ha aprovat cinc pressupostos i lleis d'acompanyament seguides. Això és una evidència claríssima de la sintonia política, de l'estabilitat política i del projecte comú que és aqueix Pacte del Botànic 2 que estem portant cap avant en aquesta legislatura amb els quatre partits que estem en el Consell".

La vicepresidenta ha insistit que l'aprovació d'aquests cinc pressupostos evidencia que "les diferències no són sinònim de divisió", sinó que "ens fan créixer i, en tot cas, milloren, probablement, les decisions polítiques".

En la seua opinió, "és lògic que en governs plurals hi haja diferents visions sobre una mateixa problemàtica", però això dóna peu al fet que s'acorde i es dialogue, però "no deriva en una divisió".