Política

Oltra acusa Bravo de no conéixer "les seues competències ni les alienes" per la futura comissaria de violència de gènere

La vicepresidenta critica en Twitter a la consellera de Justicia por "saltarse a la torera" el Pacto Valenciano en esta materia

2 minuts

oltra_dialogo

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, s'ha enfrontat públicament, a través de Twitter, a la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, qui aquest dimecres va anunciar que la Ciutat de la Justícia de València serà la primera seu judicial d'Espanya que comptarà amb una comissaria de Policia especialitzada en violència de gènere gràcies a un projecte pilot impulsat pel seu departament al costat del Ministeri de l'Interior, a través de la Secretaria d'Estat de Seguretat.

Per a Oltra, és "incomprensible" i se li escapen les raons per les quals "la consellera de Justícia no coneix les seues competències ni les alienes i se salta a la torera el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista", segons ha escrit en el seu compte de Twitter @monicaoltra. "No tinc paraules, o em sobren i me les calle", afig.

La vicepresidenta del Consell ha criticat també al Govern d'Espanya, "del que tant s'espera en matèria de violència de gènere i que ja ha donat passos molt significatius", per no haver valorat la importància d'una proposta en la qual el Govern del Botànic porta dos anys treballant i que consisteix a situar una oficina de denúncies especialitzada en violència de gènere al costat del Centre de Dona 24 hores de València. Un espai "segur i amable", apunta Oltra, per al qual la Generalitat cedia un espai annex a aquest centre a l'Executiu.

Aquesta proposta va sorgir arran d'analitzar el "desfasament existent entre les dones víctimes que acudeixen al Centre i el nombre de denúncies presentades que és molt inferior". Les professionals que les atenen saben i així ho expressen de la importància d'acompanyar i recolzar en aquest procés, explica Oltra.

En la seua opinió, l'espai contigu al Centre és una "solució ideal" perquè aqueixa labor d'acompanyament culmine en denúncia en una oficina especialitzada, on dones, si pot ser sense uniformar, atenguen la denúncia de les víctimes i elles se senten segures i acompanyades.

En el mateix espai en què psicòlogues, treballadores socials, lletrades i altres professionals atenen a les dones, com un pas més en el procés, es presenta la denúncia i s'evita així la doble victimització que tantes vegades frustra el camí a la denúncia.

"INCOMPRENSIBLE" DEL NOU GOVERN D'ESPANYA

Sobre aquest tema, recorda que el Govern del PP mai va acceptar aquesta proposta i assenyala que proposava com a ubicació la Ciutat de la Justícia, un espai que, segons Oltra, "resulta angoixant per a les dones posat que els avança la contesa que patiran. Serà l'espai on també anirà l'agressor. És un espai de batalla judicial".

"Òbviament, --continua en el seu Twitter--, el jutjat serà un lloc que hauran de transitar, però la idea és posposar aqueix moment per a poder acompanyar-les adequadament per part de les professionals i que quan arribe el dia estiguen preparades i no es tiren arrere com lamentablement ocorre moltes vegades".

Al seu judici, "és incomprensible que no s'haja escoltat la veu de les dones professionals que cada dia treballen amb les víctimes i les protegeixen dels seus agressors. És incomprensible que el Govern socialista haja seguit la línia del PP en comptes d'apostar per les víctimes", conclou.

Etiquetes: