Política

Nova condemna a Sanitat: indemnitzarà a metges per la falta d'elements de protecció en la primera ona

1 minut

Dos sanitaris realitzen una PCR

El Jutjat social número 10 de València ha condemnat de nou a la Conselleria de Sanitat a indemnitzar als metges per la falta d'elements de protecció en la primera ona de la pandèmia.

D'aquesta manera, el jutjat ha donat la raó parcialment al sindicat mèdic CESM-CV i ha condemnat a Sanitat a indemnitzar als facultatius demandants amb 4.500 euros en haver estat exposats a risc de contagi per Covid-19 en els centres de salut i hospitals.

Tal com recull la sentència, els mitjans de protecció de què disposava la demandada eren "insuficients" per a fer front als perills de contagi al fet que es trobaven exposats els metges, que van continuar exercint la seua funció en tot moment.

De fet, --agrega el text-- se'ls va arribar a proporcionar una mascareta quirúrgica per a diversos dies o com a màxim una màscara per dia en els serveis en els quals existia un risc major, concretament en Urgències.

"Les màscares FFP2 es trobaven sota clau i només eren subministrades en casos comptats. Els facultatius tampoc disposaven de guants ni de bates", s'indica.

A més, ressalta que tampoc es va impartir formació adequada sinó fins a mitjan mes d'abril de 2020. A la fi de maig i el juny de 2020 es van facilitar als metges els equips necessaris per a fer front a la pandèmia.

Per tot, el jutjat estima que ha quedat acreditat que el personal sanitari ha estat exposat a la Covid-19 durant almenys tres mesos sense estar protegit per les mesures de prevenció "necessàries i suficients".

Des de CESM han anunciat que estudien recórrer la fallada davant el TSJCV perquè les quantitats a indemnitzar s'ajusten al reclamat en la demanda i tal com va acordar en l'anterior sentència el Jutjat social número 5 d'Alacant.