Política

Morera creu que no té "cap sentit ni base jurídica" mantenir en la presó als polítics catalans presos

1 minut

enric morera corts

El president de les Corts, Enric Morera, considera que no té "cap sentit, ni base jurídica mantenir a la presó preventiva" als exconsellers catalans presos pel 'procés', tal com ha manifestat en el seu compte de Twitter.

https://twitter.com/enricmorera/status/1036216540138483713

Al seu judici, no té "sentit" la presó preventiva en què es troben els exdirigents catalans Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Dolors Bassa, l'exvicepresident Oriol Junqueras, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, l'expresident d'ANC, Jordi Sánchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart.

Morera ha repiulat un missatge del periodista Jordi Évole en el qual aquest explicava que havia anat a veure a la presó a Cuixart i agregava que desitjava "la seua llibertat i la dels seus companys".

"Té raó", indica Morera en el seu missatge d'aquest diumenge, que apunta a més que "cal cercar diàleg, acords sobre base política i no d'acusació penal".

En un altre missatge recent també ha qüestionat l'assumpció per part de l'Estat de la defensa del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Llarena a Bèlgica: "545.000 euros per a defensar al jutge Llarena que en una activitat privada i molt bé remunerada sembla que va revelar secrets de la instrucció I la separació de poders?".