Política

Mónica Oltra: "No hi ha cap subvenció a entitats catalanistes"

La vicepresidenta ha dit al PP que "no es donen per ser vos qui sou i si no m'agrades no et done, com passava abans"

1 minut

Monica Oltra PLe

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest divendres que "no hi ha cap subvenció que es done a entitats catalanistes", sinó que es concedeixen per a la promoció del valencià i la lectura, l'atenció a la diversitat o combatre la pobresa, sempre "per fer alguna cosa, no per ser algú". Així, ha replicat al PP que ara "es donen per fer coses" mentre ells "entenien que s'havien de lliurar per ser vós qui sou, la qual cosa comunament es diu clientelisme".

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per la proposta dels 'populars' per a modificar la llei de subvencions de manera que no puguen donar-se a entitats que no respecten l'ordenament jurídic, així com les seues esmenes per a destinar part del pressupost al Rat Penat, qüestió aquesta sobre la qual ha dit "estan en el seu dret" de proposar-ho.

També ha indicat que tenen la iniciativa legislativa, com a grup, per a proposar un canvi en la llei de subvencions, però s'ha preguntat "com van a fer açò" perquè ara es fa una convocatòria, un equip tècnic avalua els programes i en funció dels projectes, de com s'adeqüen a aquesta convocatòria i el seu impacte en la vida de la gent es concedeixen.

"Per açò ara tenen cèntims, no són nombres rodons, no es donen per ser vós qui sou i si no m'agrades no et done, com passava abans", ha remarcat Oltra, que ha lamentat que els 'populars' encara "no han distingit el de ser i fer, rima però no és el mateix".

Etiquetes: