Política

Més Compromís-Más País proposa destinar a protecció oficial el 30% de les noves construccions

1 minut

Ignasi Candela Joan Baldoví Calara Ferrando-1

El candidat al Congrés de Més Compromís-Más País per Alacant, Ignasi Candela, ha manifestat la voluntat de la coalició d'implementar l'obligació de destinar un 30% de la nova construcció a Habitatge protegit, de preu taxat i de lloguer, del qual un 7% es destinarà a lloguer jove.

Així ho ha anunciat Candela, qui aquest s'ha reunit aquest dimecres amb representants del Consell de la Joventut d'Alacant als quals ha exposat part del seu programa per al col·lectiu juvenil, segons ha informat la coalició en un comunicat.

Candela ha destacat que Més Compromís "impulsarà en el Congrés dels Diputats la creació d'una nova bossa d'habitatge públic, així com la promoció i la reserva de quotes d'habitatge per a joves a preus inferiors al mercat sempre que aquests no sobrepassen un nivell màxim d'ingrés". Aquestes mesures aniran acompanyades de mecanismes d'ajuda a joves i d'estímul als propietaris per als habitatges actualment buits puguen ser part d'un parc d'habitatges de lloguer juvenil.

"Els drets i valors que van defensar nostres i que recull la Constitució com el dret a l'habitatge, no estan actualment garantits. I menys quan tenim a l'extrema dreta gairebé normalitzada per part de l'arc parlamentari més a la dreta. Així ho demostren dia a dia quan sortim al carrer amb les mobilitzacions feministes del 8M o Fridays For Future. Volem animar als joves a votar en massa i posar l'administració al servei de la gent", ha assenyalat Candela.