Política

Merino: "El PSPV no està preparat per a defensar als motors econòmics valencians com el turisme"

La síndica de Cs critica l'"afany recaptatori" del tripartit en un moment "crític per a l'economia" i quan "la taxa d'execució pressupostària segueix sent baixíssima"

1 minut

La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts Valencianes, Ruth Merino

"El PSPV no està preparat per a defensar als principals motors econòmics de la Comunitat Valenciana com el turisme". Així s'ha expressat la síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts Valencianes, Ruth Merino, qui ha reiterat el seu "rebuig absolut" a la taxa turística, i ha assegurat sentir-se "avergonyida" d'un PSPV que "no s'atreveix a dir 'no' a un nou impost sectari sol per tindre contents als seus socis".

"Els socialistes valencians estan totalment venuts a Compromís i Podemos", ha manifestat Merino en roda de premsa després de la junta de síndiques del Parlament autonòmic. A més, davant la previsible aprovació de la taxa en el ple del pròxim dijous, la portaveu parlamentària ha assegurat que "si tira avant, el tripartit demostrarà una vegada més que no vol veure la realitat".

En aquest sentit, ha criticat el "afany recaptatori" del Consell, "en un moment crític amb una escalada de preus disparada i quan les famílies no poden arribar a fi de mes" i ha enlletgit que "només en l'últim any, el tripartit haja recaptat 500 milions d'euros més, mentre l'execució de pressupost continua sent mínima". "En Ciutadans, mentrestant, proposem mesures útils per a ajudar a la butxaca dels valencians, com la deflactació del tram autonòmic de l'IRPF, que suposaria una rebaixa directa d'impostos per a les famílies", ha afegit.

A més, ha lamentat que la sessió plenària del dijous, en la qual s'introduirà el decret per a ajornar el pagament del cànon de sanejament d'aigua durant sis mesos, siga "un ple de travetes", perquè "la proposta és una puntada cap avant, però en cap cas es deixarà de pagar aquesta taxa, sinó que només es retarda uns mesos i els valencians l'acabaran pagant igualment". Merino ha avançat que Cs votarà a favor d'aquest decret, però demanarà la seua tramitació com a Projecte de Llei per a "intentar millorar la proposta i que es traduïsca en una vertadera rebaixa i benefici per a l'economia de les famílies".

Etiquetes: