Política

Mazón: "Proposem mesures efectives perquè els joves puguen emprendre i accedir a un habitatge"

2 minuts

El president del Partido Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha afirmat que "hem proposat una sèrie de mesures realistes i efectives perquè els joves puguen emprendre i accedir a un primer habitatge" amb motiu del "Dia Internacional de la Joventut" que se celebra hui.

"És un dia per a recordar als governs que és necessari fer costat als nostres joves que cada vegada estan més exposats a la pobresa i a la precarietat de l'ocupació i de l'habitatge. Els joves necessiten oportunitats per a prosperar, accedir al mercat laboral i contribuir en una economia productiva", ha afegit.

En aquest sentit, Mazón ha assenyalat que els joves "són el major capital d'una societat", i ha indicat que "condemnar-los a la precarietat en ocupació i habitatge suposa frenar el futur de tots". Així, ha assenyalat que el PPCV destinarà una part important del seu programa electoral a un pla d'ocupació juvenil, a més de diverses mesures destinades específicament als menors de 35 anys.

Carlos Mazón ha recordat que entre les mesures en les quals treballa el PPCV figura l'establiment d'una quota zero per als autònoms menors de 35 anys "i noves mesures elaborades pels mateixos joves, perquè es tracta de plasmar en un document el que de veritat els inquieta i els interessa, no idees abstractes", ha assenyalat. "Els joves no volen subsidis, volen oportunitats", ha manifestat.

Entre les propostes del PPCV s'inclou la reducció del pagament de l'impost de transmissions patrimonials amb una quota superreduïda del 10% al 3% perquè els joves puguen accedir al seu primer habitatge, l'impuls de l'ocupació jove amb mesures com vincular el 40% de tots els fons europeus a la creació d'ocupació juvenil o establir una quota zero d'autònoms per a joves menors de 35 anys durant els tres primers anys de la seua activitat.

A més, el president del PPCV ha ressaltat la importància d'establir línies d'avals "perquè els joves menors de 35 anys puguen finançar la totalitat de la compra del seu primer habitatge en la Comunitat Valenciana". Mazón ha recordat que la Comunitat "continua tenint una de les taxes de desocupació juvenil més altes d'Espanya" i ha assenyalat que la meitat dels joves en atur "estan en una situació de pobresa". "És hora de revertir aquesta situació posant en marxa mesures assenyades, factibles i que tornen a generar il·lusió", ha conclòs.

Etiquetes: