Política

Mata critica que "durant 20 anys de govern del PP es va llogar, va vendre, va hipotecar i va robar el patrimoni de la Comunitat"

1 minut

mata

El síndic socialista en les Corts Valencianes i sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha assegurat aquest dissabte que "al llarg de les dues dècades de govern del Partit Popular es va llogar, es va vendre, es va hipotecar i es va robar tot el patrimoni de la Comunitat" i "ha sigut el govern liderat pel 'president' Ximo Puig el que ha portat la decència".

El dirigent socialista ha remarcat que "hui som avantguardistes a Espanya en Intel·ligència Artificial, en la lluita contra el canvi climàtic i a dissenyar un sistema educatiu que cada vegada és més just", ha informat el PSPV en un comunicat.

A més, Mata ha denunciat que el PP "busque generar conflicte entre els valencians rescatant assumptes com l'anticatalanisme", i ha lamentat que el partit de Bonig "necessita inventar fantasmes per a poder sobreviure".

"El fantasma del catalanisme en la Comunitat va desaparéixer, i onejar aquestes banderes només es justifica per a crear anticatalanisme", ha explicat el socialista, qui ha assegurat que la valenciana és una "comunitat de pau que aporta solucions al conjunt d'Espanya".

En referència a la situació en l'àmbit nacional, el síndic ha reafirmat que Ximo Puig "està convençut que a Espanya cap a una solució federal", perquè "en harmonia visquen tots els pobles de l'Estat mantenint la seua pluralitat, diversitat i idiosincràsia".

Així, "enfront de la cerca de diàleg i d'enteniment", Mata ha sentenciat que "el PP és sinònim de reculada i Isabel Bonig està ancorada en el passat". "El seu partit està fora de qualsevol solució que hui puga cabre per al Govern d'Espanya, així que, almenys, que siga responsable i que no pose pedres en el camí", ha resolt.