Política

Más País i Compromís censuren que Illa se'n vaja sense comparéixer i que Sánchez estiga "desaparegut"

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, insisteix que “quan més es necessita al Govern no es pot amagar”

2 minuts

compromis baldovi errejon

Més País i Compromís han censurat aquest dilluns que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, vaja a abandonar el Ministeri sense comparéixer abans en el Congrés i han acusat el president del Govern, Pedro Sánchez, d'estar "desaparegut" en plena tercera ona de la COVID i d'estar prioritzant el partit al país.

El decret de l'estat d'alarma que es va aprovar la passada tardor contemplava una compareixença mensual d'Illa perquè donés compte de l'evolució la pandèmia, unes explicacions que inicialment tenia previst donar aquest dijous. No obstant això, la Moncloa ja ha anunciat que Illa deixarà el Ministeri aquest mateix dimarts per a centrar-se en la seua candidatura a la Presidència de la Generalitat.

En roda de premsa en el Congrés, Errejón considera "una mala notícia" que finalment Illa no acudisca aquesta setmana al Congrés el que, al seu judici, "no parla molt bé" de quin és l'ordre de les prioritats del Govern: primer el partit i, després, el país.

EL GOVERN TÉ LES PRIORITATS "INVERTIDES"

"El Govern té les prioritats invertides", ha asseverat el diputat de Más País-Equo, qui ha dit no entendre que l'Executiu haja decidit canviar al titular de Sanitat per a ficar-li en "una batalla electoral" deixant-li durant unes setmanes sent "mig ministre i mig candidat". "No sé si això fa mal o no al candidat, però sí a les institucions públiques i al combat contra el coronavirus", ha postil·lat.

En la mateixa línia s'ha expressat el diputat de Compromís, Joan Baldoví, qui sosté que "no es poden fer bé dues coses alhora", sobretot tenint en compte que el ministre de Sanitat és en aquests moments el que està assumint "la tasca més importància del país".

Per això, li sembla "poc ètic" que Illa, qui creu que hauria d'haver-se anat abans, vaja a deixar la seua cartera sense desfilar abans per la Cambra Baixa. "El més important és això (la pandèmia), i no tant les eleccions", ha reblat.

Tant Errejón com Baldoví han estat molt crítics contra el Govern i el seu president, al qual han qüestionat per estar "desaparegut" en una tercera ona "molt preocupant" i a qui ha reclamat que regule el decret de l'estat d'alarma perquè les comunitats autònomes, a les quals han passat "la patata calenta", compten amb els recursos necessaris per a atallar la pandèmia.

NO ES POT AMAGAR ARA

En concret, el dirigent de Més País ha denunciat que en els últims dies Sánchez haja tingut temps per a comparéixer davant els empresaris de turisme i fins i tot de fer campanya amb el PSC a Catalunya, però no per a comparéixer ni en La Moncloa ni en el Congrés.

"Quan més es necessita al Govern no es pot amagar", ha insistit.

En aquest punt, el diputat de Compromís ha subratllat la necessitat que el Govern regule el decret de l'estat d'alarma perquè les comunitats puga, per exemple, avançar el toc de queda o acordar el tancament de l'hostaleria però amb un paquet d'ajudes per a aquest sector.

Etiquetes: