Política

Marzà, "molt content" per seguir en una conselleria "preciosa" com a Educació i Cultura: "És la meua vida"

2 minuts

Posesion consellers-5

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha afirmat que està "molt content" per poder seguir al capdavant d'aquesta àrea, "que és preciosa": "Els qui em coneixen saben que és la meua vida, és una meravella".

Així s'ha pronunciat davant els mitjans abans de prometre el càrrec en el Palau de la Generalitat, celebrant la reedició del Botànic, que al seu juí era l'objectiu prioritari. En un moment, ha dit, en què no estava clar si estarien tots, ell deia que "era imprescindible" que estigueren totes les forces d'esquerra i treballar de manera cohesionada per la Comunitat Valenciana.

"Sempre he dit que estaria on tocara, sense cap ambició personal", ha dit, subratllant que té "claríssims" els seus objectius per als pròxims quatre anys: "El programa Edificant serà la gran qüestió parlar més d'educació i menys d'altres qüestions, que els xiquets tinguen millors condicions per a desenvolupar-se amb una educació del segle XXI i que la cultura seguisca avançant per a tindre un sector cultural molt potent que genere riquesa per a la gent".

Respecte al fet que la seua gestió haja sigut una de les més criticades per l'oposició en els últims anys, ha indicat que "no és molta novetat" i han intentat "fer partidisme" amb aquesta qüestió, però "no els ha eixit bé".

"Importa que ens cohesionem, que cadascun tinga la seua opinió, poder debatre i confrontar posicionaments i sumar models d'educació, cultura i esport de diferents forces polítiques: eixa és la meua voluntat, consensuar lleis de cultura a Les Corts", ha dit.

Preguntat pel fet que ara no tinga l'àrea d'universitats en la seua conselleria, ha indicat que és "normal" perquè tenien tantes competències que "era normal que hi haguera alguna que no continuara". El balanç del treball fet "és bo", ha remarcat, citant la baixada de taxes, les beques o el pla de generació de talent GenT.

Ara, ha prosseguit, cal seguir en eixa línia i ajudar el canvi de model productiu, d'ací la importància d'una Conselleria de Ciència i Innovació.

Sobre si creu que eixa separació de la competència en universitats podria estar relacionada amb els recursos que s'han interposat la passada legislatura a les seues polítiques universitàries, ha manifestat que considera que "no té res a veure".

"El que ens ha dit el TSJ que no s'havia de fer ho hem canviat i el que pensem que estava ben fet hem recorregut al Suprem i ens ha donat la raó. Sabem que el camí iniciat és el correcte, que és el millor per a tots i seguirem igual", ha apuntat.

Etiquetes: