Política

Luisa Notario sobre obres del Museu Faller: "Cs torna a enredar-se amb el funcionament del consistori"

2 minuts

museo-fallero

La regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de València, Luisa Notario, ha lamentat aquest dilluns, en relació amb les crítiques de Ciutadans (Cs) al pressupost de climatització del Museu Faller, que "Cs torna a enredar-se amb el funcionament de l'Ajuntament, una vegada més".

L'edil ha respost en un comunicat al portaveu de Cs en el consistori, Fernando Giner, que aquest diumenge va criticar que l'alcalde Joan Ribó "ha retirat" 107.662 euros de la partida destinada a les obres de climatització del Museu Faller, per la qual cosa "demanarà explicacions".

"Ciutadans ignora per complet, de nou, com funciona l'Ajuntament quatre anys després d'estar cobrant un salari públic pagat per tots els valencians i valencianes", ha asseverat Notario.

En aquest sentit, ha retret que "després de centenars de processos públics de licitació duts a terme per l'actual govern per a millorar la ciutat encara no han aprés que s'obri la licitació per un import econòmic i s'acaba adjudicant habitualment per un import menor, perquè les empreses presenten pressupostos més econòmics que l'import inicial".

La regidora ha postil·lat que és "una tònica habitual en aquest partit, i en el seu representant, no entendre, o desconéixer, les coses més bàsiques de la casa de tots els valencians".

Notario ha explicat que, si bé les obres de millora del Museu Faller van eixir a licitació per 742.377 euros, quan es va adjudicar a l'empresa que durà a terme les obres es va fer per un import de 531.913 euros. "Això significa que les mateixes obres es faran per menys diners del previst inicialment, tal com és habitual en totes les licitacions municipals", ha indicat.

"No sabem si Ciutadans té algun interés a pagar de més per les mateixes obres. Nosaltres tenim molt clar que busquem la màxima transparència i estalvi per al contribuent", ha dit.

Amb aquesta actuació, l'Ajuntament de València instal·larà un sistema nou de climatització en el Museu Faller de la ciutat. La regidora de Gestió de Recursos ha destacat que amb aquesta intervenció es resoldran "els problemes constants derivats pel desgast del sistema antic", al mateix temps que ha subratllat l'"aposta" del govern municipal "per la cultura festiva a la ciutat de València".

Amb aquesta intervenció, ha insistit, el consistori "dignifica unes instal·lacions, ja reconegudes oficialment com a museu, que acullen col·leccions molt importants com la dels 'ninots' que al llarg de la història han sigut indultats per a salvar-se del foc", alguns "de gran valor històric".

L'edil ha assenyalat que aquest, com "qualsevol altre museu", ha de conservar-se i ha subratllat que també "els treballadors i les treballadores d'aquest recinte mereixen un ambient laboral adequat". Així, ha valorat que es puga instal·lar "un sistema de climatització concorde a la importància del Museu Faller".

L'Ajuntament estima que la instal·lació d'aquest nou sistema, que prestarà servei a 3.151,85 metres quadrats de superfície, s'execute durant un període de sis mesos.

Per part seua, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha assenyalat que aquesta inversió "se suma a les ja realitzades durant el passat mandat com la reforma museogràfica i la recent ampliació de continguts" i ha valorat que servisca "per a consolidar un espai que enguany batrà tots els rècords històrics de visites".

"UN DELS MUSEUS MÉS IMPORTANTS"

Fuset ha afirmat que això fa del Museu Faller "un dels museus més importants" de la ciutat de València, "tant per visites com per la seua funció per a explicar i difondre la festa de les Falles durant tot l'any".