Política

Les víctimes de terrorisme podran rebre indemnitzacions per danys físics o psíquics

La Generalitat aporta 100.939 euros en ajudes a 6 persones beneficiàries

1 minut

Oltra

El Consell ha aprovat la concessió d'ajudes a sis víctimes de terrorisme pels danys físics o psíquics patits.

Les ajudes proposades ascendeixen a un total de 100.939 euros, que es concedeixen amb càrrec a la línia pressupostària dotada per a l'any 2019. L'import d'aquestes ajudes corresponen a un 30% de l'import que concedeix el Ministeri de l'Interior.

Les persones beneficiàries d'aquestes ajudes són víctimes d'actes terroristes que compleixen amb tots els requisits per a rebre les subvencions.

La Llei 1/2004, de 24 de maig, de la Generalitat, d'Ajuda a les Víctimes de Terrorisme, i el Decret 109/2010, de 16 de juliol contempla la possibilitat de sol·licitar ajudes en concepte d'indemnitzacions econòmiques per danys físics o psíquics, per situació de dependència i per reparació de danys materials, per part de víctimes d'actes terroristes i de familiars més reunits.

El termini per a sol·licitar les indemnitzacions es contempla des de la data del fet fins un any després de la resolució del Govern de la Nació o de la curació o determinació de l'abast de les seqüeles.

En el decret es contempla la possibilitat d'indemnitzar a les víctimes per atemptats terroristes ocorreguts en la Comunitat Valenciana o en qualsevol altre lloc del territori espanyol o estranger, si ostenten la condició política de valencià o valenciana. Així mateix, s'estableix que la Resolució i concessió d'aquestes ajudes correspon al Consell.