Política

Les resolucions judicials seran més accessibles per als valencians amb discapacitat intel·lectual

1 minut

discapacidad visual

El Govern valencià ha autoritzat aquest divendres un conveni de col·laboració amb el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per a fomentar accions enfocades al fet que les persones amb discapacitat intel·lectual o amb dificultats de comprensió puguen conéixer el contingut de les resolucions judicials que els afecten.

Per a facilitar i simplificar el seu accés a la justícia es duran a terme visualització de textos, braille, comunicació tàctil, dispositius multimèdia, sistemes auditius, veu digitalitzada i altres mitjans augmentatius, avança la Generalitat en un comunicat.

L'objectiu és assegurar la plena accessibilitat a les resolucions judicials, especialment quan estan referides o afecten persones amb discapacitat intel·lectual, ja que les seues característiques personals a vegades els dificulten per a comprendre i, per tant, assumir i integrar el contingut de decisions judicials.

El dret d'accés a la justícia es concreta en la necessitat que els discapacitats intel·lectuals puguen comprendre resolucions judicials dictades en procediments dels quals ells són actors o protagonistes. El Consell creu que suposarà un pas substancial per a assegurar el dret constitucional d'accés a la justícia.