Política

Les Corts aproven demanar al Govern que estudie la reversió de totes les concessions de l'AP-7 a la Comunitat Valenciana

1 minut

corts_flickr

La Comissió d'Obres Públiques, Infraestructures i Transports de les Corts ha aprovat per unanimitat una proposició no de llei de Podem en la qual s'insta al Govern a estudiar la possibilitat, oportunitat i cost de la reversió de les concessions de l'AP-7 en el territori de la Comunitat Valenciana a partir del 2020.

Així mateix, insta el Consell al fet que reclame al Govern que complisca el compromís del ministre de Foment de no renovar la concessió de l'AP-7 en els trams Tarragona-València i València-Alacant, que tenen com a data final el 31 de desembre de 2019, sense aprovar cap pròrroga perquè passen a ser gratuïts i de gestió pública.

També insta a començar el procediment de recuperació de l'AP-7 per a la seua gestió pública, després de la data de finalització de la concessió, atés que s'han de preveure els mecanismes de traspàs de la infraestructura i les inversions necessàries perquè aquest es done amb les mínimes afeccions als vehicles usuaris de la mateixa.

En la mateixa comissió s'ha aprovat també per unanimitat una proposta plantejada per Ciutadans (Cs) per a millorar el transport públic del polígon industrial Font del Pitxer a Paterna (València). A més, la iniciativa inclou també estudiar la possibilitat de construir noves infraestructures d'accés i millorar la connectivitat tant per als vianants com a ciclista.

El PP, per la seua banda, no ha aconseguit traure endavant una iniciativa en la qual plantejava projectar un pla de soterrament de vies de ferrocarril en trames urbanes amb un horitzó a huit anys. El seu portaveu d'Infraestructures, Alfredo Castelló, ha criticat que els grups que sustenten al Botànic "s'oposen a suprimir els passos a nivell en les zones urbanes".

Etiquetes: