Política

La Generalitat llança un nou paquet d'ajudes de 15 milions d'euros per a les empreses de transport discrecional

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que "és un sector molt lligat al turisme, les activitats culturals i d'oci" i en la Comunitat hi ha uns 2.500 autobusos pertanyents a més de 200 empreses, moltes d'elles, pimes

1 minut

flixbus

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit aquest matí la comissió de seguiment sobre les ajudes als sectors més afectats per la crisi de COVID-19.

Després de la trobada, el president de la Generalitat ha anunciat la posada en marxa d'una nova línia d'ajudes directes de 15 milions d'euros per a compensar les pèrdues que ha sofert el transport discrecional de passatgers, un sector molt lligat al turisme, les activitats culturals i d'oci. En la CV uns 2.500 autobusos pertanyents a més de 200 empreses, moltes d'elles, pimes.

A més, Ximo Puig ha destacat que ja s'han concedit 635 préstecs bonificats i que en aquesta línia (els crèdits HORECA de l'IVF) la quantia del préstec màxim s'incrementa fins a un milió d'euros enfront dels 750.000 actuals. A més, el tram màxim no reemborsable augmenta de 60.750 a 140.500 euros. En la nota de premsa s'especifiquen els detalls.

Finalment, el president de la Generalitat s'ha referit a l'execució del pla Parèntesi, finançat per la Generalitat, diputacions i municipis que gestionen els ajuntaments, i a la necessitat que s'agiliten les ajudes en els municipis que van més retardats.

A la reunió han assistit el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Etiquetes: