Política

La Comunitat Valenciana és un dels territoris amb menor afectació de la Covid-19 a les aules

Actualment estan confinades un 0,62% de les aules mentre que la mitjana nacional és de l’1,3%

2 minuts

aula-valencia

La Comunitat Valenciana és un dels territoris amb menor afectació de la Covid-19 a les aules, un fet que el conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha valorat "positivament però amb tota la prudència". Fa més de mes i mig que va començar un curs en el qual els centres educatius de la Comunitat Valenciana es van adaptar a totes les mesures de seguretat imposades per les autoritats. Com reconeix el conseller, el seu compliment ha facilitat que "més del 99% de les aules no tinguen cap mena d'afectació". Hui en dia estan confinades un 0,62% de les aules mentre que la mitjana nacional és de l'1,3%.

Concretament, i segons les últimes dades ofertes per la Conselleria referents a la sisena setmana del curs (del 13 al 17 d'octubre), dels gairebé 47.000 grups que tenen els col·legis i els instituts valencians sostinguts amb fons públics, el 99,4% ha seguit les classes presencials sense que s'haja presentat cap incidència.

Marzà: "No ens podem relaxar ni un moment perquè hi ha una afectació del virus en l'àmbit social elevada i vindran setmanes complicades"

"Els protocols estan funcionant, la gent els estan complint de forma molt escrupolosa i hem d'estar satisfets perquè hem tingut dues setmanes seguides on s'hi han desconfinat més grups dels que s'han confinat", afirma Marzà.

En aquest sentit, en la sisena setmana de curs es va determinar el confinament de 136 grups de 93 centres educatius, es van desconfinar un total de 169 grups de 110 centres educatius, romanent confinats, d'altres setmanes, 171 grups de 113 centres educatius. Per tant, el total de grups confinats, totalment o parcialment, a la finalització de la sisena setmana de curs, era de 307 grups de 206 centres educatius. Durant la sisena setmana de curs, a les comarques de València es va determinar el confinament de 69 grups de 48 centres educatius, es desconfinaren 65 grups de 45 centres educatius i van romandre confinats, d'altres setmanes, 78 grups de 56 centres educatius.

Segons destaca el conseller "hem fet una inversió extraordinària en recursos però necessitem seguir amb la tensió i amb el compliment estricte dels protocols. No ens podem relaxar ni un moment perquè hi ha una afectació del virus en l'àmbit social elevada i vindran setmanes complicades".

Marzà ha agraït "immensament" el treball que està realitzant "tota la comunitat educativa: els xiquets i les xiquetes i les seues famílies així com el professorat, que s'ha bolcat des del primer moment".