Política

L'Ivace aposta per la creació d'Entitats de Gestió i Modernització per a millorar les àrees industrials i fer-les més competitives

Les Entitats de Gestió i Modernització són una de les principals actuacions que contempla la Llei d'Arees Industrials

3 minuts

ximo puig ivace

L'Ivace está realitzant una important aposta per la creació d'Entitats de Gestió i Modernització, (EGM), amb l'objectiu de millorar les àrees industrials de la Comunitat, fer-les més competitives i atractives per a la implantació de nous projectes i beneficiar al seu torn a les empreses ja instal·lades.

Amb aquesta finalitat, l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, (Fepeval), han celebrat a La Pobla de Vallbona aquest dijous 10 de desembre una jornada informativa per a la constitució de l'EGM de l'àrea industrial Cap de l'Horta.

L'encontre, finançat per l'Ivace, ha comptat amb la participació de l'alcalde de la localitat, Josep Vicent García, el gerent de Fepeval, Diego Romá, l'Ivace, la gerent de la Entitat de Gestió i Modernització de València Parc Tecnològic, Manuela Pedraza i amb l'assistència de representants del teixit empresarial de La Pobla de Vallbona.

Aquesta jornada s'emmarca dins del conveni de col·laboració amb Fepeval mitjançant el qual l'Ivace destina 18.000 euros per donar a conéixer la Llei 14/2018 d'Arees Industrials i impulsar i assessorar els Ajuntaments en la constitució de les EGM.

En ella, l'Ivace i Fepeval han explicat i detallat els avantatges i els passos a seguir per a la constitució de l'EGM, un element clau per a l'impuls i la professionalització de la gestió les àrees industrials i un clar exemple del foment de la implicació municipal i la col·laboració publicoprivada per a la millora de les infraestructures i els serveis existents en les àrees empresarials.

Cal destacar que les Entitats de Gestió i Modernització són també una oportunitat per continuar millorant els parcs empresarials i contribuir a la recuperació econòmica dels municipis i comarques de la Comunitat.

En l'encontre, l'Ivace ha ressaltat l'esforç que està realitzant el sector industrial de la Pobla de Vallbona per seguir generant ocupació i continuar sent el motor econòmic del municipi, contribuint així a la recuperació i a la creació de riquesa i benestar per als ciutadans i ciutadanes.

En aquest sentit, el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha destacat que les empreses necessiten espais estratègics on situar-se implantar els seus projectes i crear llocs de treball. "I és ací on adquireixen un especial protagonisme els parcs empresarials: en funció d'on es trobe instal·lada una empresa, depenent dels serveis i infraestructures amb els quals compte, tindrà majors o menors possibilitats per a competir enfront d'altres indústries", ha afegit al respecte.

Per al conseller "els parcs empresarials actuen com un aparador per a la mateixa empresa i són a més un element clau en el procés de recuperació econòmica actual: en ells s'implanten les empreses que són les que generen ocupació".

"Des de la Conselleria d'Economia Sostenible i l'Ivace- ha afegit- treballem en el foment i promoció de sòl industrial en la Comunitat, comercialitzem els Parcs Empresarials propietat de la Generalitat oferint atractives condicions i preus competitius i col·laborem i assessorem els Ajuntaments en matèria de sòl industrial".

"El nostre objectiu és ajudar a empreses, pimes i persones treballadores autònomes a implantar i posar en marxa els seus projectes per a generar ocupació sostenible i de qualitat".

Actuacions sòl industrial

D'aquesta manera, el titular d'Economia ha detallat actuacions que s'han posat en marxa com el Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat i altres en les quals s'està treballant com la classificació de les àrees industrials de la Comunitat en àrea industrial bàsica, àrea industrial consolidada o àrea industrial avançada en funció de les dotacions i serveis que ofereixen, i la nova convocatòria per al exercici 2021 d'ajudes directes per a la millora i modernització de les àrees empresarials.

Climent ha subratllat que es tracta "d'unes ajudes que des de l'any 2017 hem anat convocant successivament perquè si millorem la qualitat dels serveis i la imatge dels parcs empresarials estem millorant també la qualitat de vida de les persones treballadores i el benestar dels veïns de la localitat".

En aquest sentit, ha recordat que des de l'Ivace s'han destinat en la convocatòria pluriennal 2018-2019 més de 300.000 euros per a millorar l'àrea industrial Más de Tous de La Pobla de Vallbona, "que ara compta amb major seguretat, senyalització dels carrers, enllumenat més eficient i pàgina web, beneficiat amb aquestes millores a les empreses en ell instal·lades".

Etiquetes: