Política

L'Audiència de València absol a Consuelo Ciscar, Lledó i al fill de Roda per la compra d'obres per a l'IVAM

1 minut

Consol Ciscar acompanyada del seu advocat a l'entrada dels jutjats

L'Audiència de València ha absolt a la que fora directora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) entre 2004 i 2014, Consuelo Ciscar, a l'exdirector econòmic del museu, Juan Carlos Lledó, i al fill de l'escultor Gerardo Rueda, José Luis Rueda, dels delictes continuats de prevaricació, falsedat, malversació i estafa dels quals se'ls acusava per la compra per al centre cultural d'una sèrie d'obres.

El tribunal no aprecia en la conducta dels acusats "el requisit de l'engany", perquè les peces del citat escultor venudes a la pinacoteca pública eren autèntiques i el preu que es va pagar per elles "va ser encertat o en el seu cas molt beneficiós", segons informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Aquesta causa abordava el presumpte frau perpetrat per la llavors cúpula directiva de l'IVAM mitjançant la compra, amb càrrec als fons públics, de 58 reproduccions d'obres de l'artista ja mort Gerardo Rueda.

L'Audiència ha decidit absoldre als tres acusats al no acceptar la concurrència "del requisit de l'engany" i concloure que les peces en qüestió eren autèntiques.

Etiquetes: