Política

L'abonament de la Generalitat per a professionals sanitaris i socials facilita 70.000 desplaçaments gratuïts durant setembre

1 minut

Un autobús de MetroBus

El personal sociosanitari ha realitzat prop de 70.000 desplaçaments durant el mes de setembre passat gràcies a l'abonament de transport gratuït de la Generalitat posat en marxa per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat juntament amb l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV).

Així el mes de setembre, el nombre de viatges que s'han efectuat amb aquest abonament per als i les professionals del sector assistencial i sanitari ha sigut 60.472 en Metrovalencia i Tram d'Alacant, 4.868 en Metrobus i 4.576 en el Tran de Castelló.

Aquesta iniciativa de la Generalitat es va implantar el mes d'abril passat durant l'estat d'alarma per a "facilitar la mobilitat als col·lectius que es van situar des d'un principi en la primera línia de la lluita contra la COVID-19", ha recordat el conseller de Mobilitat, Arcadi España.

Per a Arcadi España, "es tracta d'un gest més de gratitud cap a tots els treballadors i treballadores de la sanitat i el sector sociosanitari que van estar i estan treballant sense descans".

Amb aquest objectiu la Conselleria i l'ATMV han posat a la disposició del personal del sistema sanitari i social de la Comunitat Valenciana 9.550 bons per a desplaçar-se de manera gratuïta en tots els mitjans de transport públic de la Generalitat: Metrovalencia, Tram d'Alacant, Tram de Castelló, Metrobús i autobusos interurbans.

L'anomenat 'Abonament Sanitat', que encara està vigent, va dirigit al personal d'atenció social i sanitari, inclòs farmacèutics, farmacèutiques i auxiliars de farmàcia, així com els i les professionals de centres de Transfusió de la Comunitat Valenciana i els Serveis d'Emergències Sanitaris.

Els mateixos centres hospitalaris i socials i els col·legis oficials de farmacèutics ha sigut els encarregats de canalitzar la demanda i entregar els bons de transport directament entre el personal que així l'ha requerit.