Política

Igualtat disposarà dos milions d'euros per a contractar material de contenció de la COVID-19 per a centres i col·lectius vulnerables

2 minuts

Silla de ruedas dependencia servicios sociales

El Ple del Consell ha autoritzat la resolució de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per la qual es declara d'emergència la contractació de les actuacions necessàries per a l'atenció i contenció del virus COVID-19 en persones, residències i centres, competència d'aquest departament.

La resolució d'emergència s'emet davant una pandèmia, que si bé afecta la totalitat de la població, ho fa en major mesura a les persones usuàries de determinats serveis públics competències de la Conselleria d'Igualtat, que es troben en una situació d'especial vulnerabilitat per la seua edat o bé per patologies prèvies que afecten el seu estat de salut.

Aquesta situació exigeix que l'Administració actue en conseqüència, procedint a la realització de les actuacions necessàries per a la contenció del virus, de manera que, per a la consecució d'aquesta finalitat, es fa necessària la compra dels materials i dispositius preventius necessaris, així com l'adequació, manteniment i equipament de diferents immobles adscrits a la conselleria que pogueren resultar d'utilitat.

La resolució contempla una despesa de dos milions d'euros que es destinarà a la compra de material de protecció individual de persones, com ara màscares i/o materials necessaris per a la seua confecció i la seua pròpia fabricació de desinfectants, com a hidrogels o similars, guants, ulleres i altres barreres de protecció.

Així mateix, s'inclou la compra de mobiliari per a centres i tot aquell equipament que resulte imprescindible per a atendre la població afectada i que poguera tindre relació amb la necessària posada en marxa d'aquells immobles que es requerisquen per a atendre la població afectada.

Difusió de mesures

L'emergència també és aplicable en la contractació dels treballs de difusió de les actuacions que la conselleria està realitzant perquè siguen conegudes per la població, col·lectius vulnerables que han de ser objecte d'especial protecció, i que sàpien què han de fer davant la pandèmia.

Aquestes accions, que són en coordinació amb la Conselleria de Sanitat Universal, que és l'encarregada de realitzar les compres del material de protecció, també tenen entre els seus objectius l'atenció a dones possibles víctimes de violència, la integritat de la qual poguera resultar menyscabada a causa de l'obligatori confinament imposat per la declaració de l'estat d'alarma davant la consegüent possibilitat de conviure amb els seus maltractadors.

Mesures urgents

La resolució s'adopta d'acord amb el reial decret pel qual s'adopten mesures urgents per a respondre a l'impacte econòmic de la COVID-19, i que estableix que qualsevol tipus de mesura directa o indirecta per part dels òrgans de l'Administració per a fer front al coronavirus justificarà la necessitat d'actuar de manera immediata.

En aquest sentit, l'atenció a la població és una contingència que, en aquest moment, únicament és abordable mitjançant el procediment d'emergència, tenint en compte l'extrema gravetat de la situació actual ocasionada per la pandèmia.

Etiquetes: