Política

Hisenda llogarà temporalment un immoble per a traslladar part del seu personal mentre conclouen les obres en les seues seus

2 minuts

soler_hacienda_corts
La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la voluntat de llogar, de conformitat a la Llei 14/2003 de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, un immoble per a acollir als treballadors i treballadores de l'Administració mentre conclouen les labors d'adequació d'instal·lacions pròpies.La Conselleria busca tindre al personal en les proximitats de la seu de l'Administració, per a facilitar el treball i ser més eficients en desplaçaments. Cerca un espai entre 800 i 1500 m² preferiblement en les àrees compreses pels codis postals 46003, 46002 i 46001, amb accessibilitat adaptada i amb un accés a peu des de la via pública. Així, ha d'estar condicionat òptimament i, si pot ser, ser diàfan.El lloguer serà per un breu període de temps, entre setembre de 2020 i març de 2021, fins que concloguen les labors de rehabilitació i adequació del Palau de l'Almirall, del Palau de Calataiud i del Palau de Tremolar. Així, se segueix a l'espera de la recuperació del Palau dels Boïl d'Arenós, espai cedit gratuïtament en 1995 a la Societat Rectora de la Borsa de Valors de València, i l'ús dels quals es revertirà.La cessió de l'immoble es va justificar en la utilitat pública i interés social de la fi al qual es van destinar els immobles. Activitat que la Societat Rectora no duu a terme en l'actualitat en els termes que van justificar l'ús gratuït del patrimoni públic en 1995. Patrimoni espera recuperar a partir del 17 de setembre l'immoble, que previsiblement acollirà a l'Institut Valencià de Finances.

Actuacions en curs

El Palau de l'Almirall- Palau de l'Almirall- és la seu de la Conselleria d'Hisenda i Model econòmic i se situa al carrer Palau. Un edifici gòtic de principis del segle XIV i que en data de hui conserva part de la seua estructura i detalls arquitectònics originals, així com cassetonats policromats. La rehabilitació s'està desenvolupant en dues fases i cerca la millora de l'eficiència energètica de l'immoble, així com el compliment de la normativa vigent en matèria d'edificació i permetre un accés a la ciutadania a les ruïnes de la ciutat romana. La primera fase de les obres ja ha conclòs i estan en marxa les obres de la segona fase.A més, la Conselleria també té en marxa el projecte de rehabilitació del Palau de Calataiud, datat de 1907 i que conforma, al costat del Forn dels Apòstols i altres immobles de l'època, el conjunt de Micalet 5, al carrer de Cavallers. El palau és una obra de l'arquitecte Juan Luis Calvo Catarineu i en la seua rehabilitació actual es busca tant la funcionalitat com l'harmonia entre els usos del patrimoni valencià i la seua recuperació, foment i valorització.Finalment, el Palau del Tremolar és l'última adquisició del Consell, que va validar la seua compra el gener de 2021 i es troba al carrer Trinquet de Cavallers. Aquest immoble de 1862 requereix treballs de recuperació, rehabilitació i adequació perquè puga obrir-se al públic i acollir a part del personal de la Conselleria, encara que donada l'extensió del mateix no s'espera que puguen albergar dependències de la Generalitat abans de finals de 2022.