Política

Gómez ofereix a EUPV entrar en la seua llista si no arriba a pacte amb Podemos però Albert rebutja anar sense les seues sigles

La socialista posa en valor el treball d'EUPV i advoca per que "no es perda ni un sol vot progressista per a frenar a la ultradreta"

4 minuts

sandra_gomez

La candidata del PSPV-PSOE a l'Alcaldia de València i secretària general d'aquesta formació a la ciutat, Sandra Gómez, ha oferit "integrar" en la seua llista electoral per als pròxims comicis municipals a EUPV si "no arriben a bon port" les negociacions d'aquesta formació i Podem per a concórrer conjuntament aqueixes votacions.

Per part seua, la coordinadora d'EUPV a la ciutat i candidata de la formació a l'Alcaldia, Rosa Albert, ha comentat que aquest no ha sigut un plantejament oficial ni fet en trobades formals entre partits i ha assegurat que el seu partit concorrerà a València "amb candidats i candidates propis, visibles i amb les seues sigles". En aquesta línia, ha descartat anar com a candidata en una llista que no siga de la seua organització.

Gómez, que ha parlat de la seua proposta en declaracions als mitjans de comunicació, ha valorat el treball desenvolupat per EUPV a la ciutat "al llarg de la història" i el coneixement que aquest partit té dels seus "barris, reivindicacions i necessitats dels veïns" i ha dit que això "mereix tot el respecte per part de qualsevol persona progressista" i "presència".

Al seu torn, la també portaveu socialista a l'Ajuntament de la capital valenciana i primera tinent d'alcalde ha destacat que l'objectiu de la seua proposta és "que no es perda ni un sol vot progressista" en la capital valenciana "per a frenar a la ultradreta".

Així mateix, ha considerat que la seua idea, en cas de no prosperar l'aliança amb Podemos, ofereix als votants d'EU, "l'única forma de demostrar que el seu vot siga útil" i la possibilitat que aquest partit "tinga a una persona visible" en la candidatura socialista i que puga "formar part de la corporació a l'Ajuntament de València".

Sandra Gómez ha indicat que "el pacte natural", el "primer marc d'acord" i "el que ha de dur-se a terme és entre Podemos i EU perquè així s'està treballant en altres nivells territorials" i ha desitjat que arribe "a bon port" però ha apuntat que si no és així la segona d'aquestes formacions ha de saber que en la candidatura del PSPV té "un espai de referència visible i creïble".

Així, ha exposat que es pretén que "qualsevol votant d'EU tinga a aqueixa persona de referència" en la llista socialista i que "sàpia que el seu vot sí que valdrà per a tindre un representant dins de l'Ajuntament de València". "S'ho mereixen", ha agregat Sandra Gómez, que apuntat l'"important" que és que "els vots d'esquerra sumen una majoria per a assegurar que el progrés continue governant la ciutat".

"Tots els vots de totes les persones progressistes compten en aquesta batalla. Posarem tot de la nostra part perquè el futur progressista a València estiga garantit", ha afirmat. "Per això, el Partit Socialista, des d'una posició d'altura de mires, generositat, sumar i entendre la importància d'aquest moment, diu: ací està aquest projecte, que sobrepassa les nostres sigles i és el de qualsevol persona que tinga clar que ara és el moment de parar a la ultradreta", ha agregat la candidata del PSPV.

"UNA INTEGRACIÓ, NO UNA COALICIÓ"

Preguntada per si l'oferta que planteja a EUPV contempla que aquestes sigles es mostren en la candidatura socialista, Gómez ha ressaltat que el que ofereix és "una integració, no una coalició". "Nosaltres el que volem és incloure el seu projecte i els seus referents", ha precisat.

Referent a això, Sandra Gómez ha agregat que ha plantejat que "les persones que lideren hui dia EU tinguen un espai visible i, sobretot, recognoscible pels seus votants" dins del projecte del PSPV a València, "que és ampli i ha de ser còmode per a qualsevol persona progressista que tinga clar que l'objectiu és frenar a la ultradreta en les pròximes eleccions".

"Aquesta és la casa de qualsevol progressista. Volem que qualsevol persona que defense els nostres principis de llibertat, justícia social i igualtat tinga un espai dins del Partit Socialista, sobretot, perquè és un moment en el qual cal tindre altura de mires i ser responsable" amb la finalitat de "sumar esforços i treball per a parar al que ve, la ultradreta a intentar governar la ciutat de València", ha insistit.

Gómez ha declarat que "aqueixos principis es comparteixen amb persones com a Rosa Albert o Amadeu Sanchis --cap de llista d'EU a València en les municipals de 2015 i portaveu municipal de la formació l'anterior legislatura--" i ha manifestat que "per tant, perfectament poden formar part del projecte que volem representar en les pròximes eleccions".

D'altra banda, preguntada per si la proposta que ha llançat a EUPV és una iniciativa parlada amb la direcció nacional del PSOE, la secretària general en la capital valenciana ha explicat que és una idea que ella ha llançat "com a ciutat de València" i que està parlada "amb les diferents direccions territorials del Partit Socialista".

"He parlat amb les direccions territorials del PSOE i la postura és compartida per la resta de persones que estan en el dia a dia de l'estratègia política de la ciutat o de la Comunitat", ha assenyalat sobre aquest tema.

Així mateix, respecte a la data en la qual presentarà la conformació de la seua candidatura, la candidata socialista ha indicat que el termini que es marca és el "legalment establit per la Junta Electoral, finals de març, principis d'abril".

DESCARTADA "CANDIDATURA ALIENA A EU"

Rosa Albert ha manifestat a Europa Press que l'oferiment de Sandra Gómez no és una ofereix "fruit d'una reunió organitzada, amb ordre de dia, entre grups polítics" sinó una cosa plantejada en "una conversa informal amb Sandra" Gómez.

Després d'això, ha defensat concórrer als comicis amb candidats "propis i visibles" i amb les sigles d'EUPV i la intenció de "negociar amb altres forces d'esquerres un programa que faça possible sumar polítiques transformadores" a València. Ha descartat integrar-se en "una candidatura aliena a EU". "Descarte anar com a candidata en cap llista que no siga de la meua organització", ha subratllat.

"EU es presentarà a les eleccions amb les seues sigles, en solitari o en coalició seguint l'acord marc federal i serà respectuós amb el que decidisca la militància", ha afegit Albert, que ha considerat "essencial" fer valdre el projecte polític de la seua formació. Ha dit que si qualsevol partit contacta amb EU "de forma oficial" amb vista a les eleccions, "serà la direcció d'EU i la militància les que prenen les decisions".