Política

Adjudicat el servei de transport públic per la CV-112, Xàtiva Nord

La mesura connectarà a 74.000 habitants de 28 municipis de les comarques de La Canal de Navarrés, La Costera i La Ribera Alta amb la ciutat de Xàtiva. El cost anual de 312.000 euros l'assumirà la Generalitat

1 minut

La consellera d'Obres Públiques, Rebeca Torró, en una reunió sobre el servei de transport públic per la CV-112, Xàtiva Nord

La conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha donat llum verda per a implantar un nou servei de transport públic de viatgers per la carretera CV-112, Xàtiva Nord. La consellera d'Obres Públiques, Rebeca Torró, ha destacat que 74.000 habitants de 28 municipis de les comarques de La Canal de Navarrés, La Costera i La Ribera Alta es veuran beneficiats en comptar amb una millor connexió amb la ciutat de Xàtiva. La conselleria es farà càrrec dels costos del nou servei abonant anualment 312.000 euros.

El nou servei disposarà d'un mínim de sis autobusos que realitzaran al voltant de 8.750 viatges a l'any, amb una mitjana de 24 al dia, i que recorreran, per tant, 222.000 quilòmetres anuals. Així mateix, amb aquesta mesura també es busca tindre una millor intermodalitat amb els serveis ferroviaris de Renfe millorant la comunicació amb moltes de les localitats pròximes que manquen d'aquests.

L'altre vessant de l'aposta ha sigut el fet d'incrementar l'oferta de serveis que passen per l'Hospital Lluís Alcanyís i que anteriorment paraven a Xàtiva i el Centre d'Especialitats l'Espanyoleto. A més, també s'ha fet efectiva la recuperació de serveis abandonats com el de La Pobla Llarga.

Rebeca Torró ha destacat que aquesta iniciativa és un pas més en la "la reordenació del mapa de concessions de la xarxa autonòmica de transport públic interurbà per carretera" i amb motiu de "donar resposta a les necessitats de mobilitat la ciutadania de la Comunitat Valenciana". La consellera d'Obres Públiques ha valorat el fet de crear una xarxa de transport públic per carretera que siga "eficient i eficaç". Aquest objectiu es durà a terme, segons Torró, mitjançant "la millora de la qualitat, l'increment de l'accessibilitat i la complementarietat entre diferents maneres de transport".