Política

FVET rebutja el peatge en autovies perquè són un "servei essencial": "Un centre de salut no el paga només qui l'usa"

1 minut

autovia_a-38_-_obres_a_la_variant_de_gandia

El secretari de la Federació Valenciana d'Empresaris de Transport (FVET), Carlos García, ha rebutjat el peatge que preveu implantar el Govern en autovies a partir del 2024 ja que són un "servei essencial" que ja es paga a través d'impostos: "Un centre de salut no el paga només qui l'usa".

Així ho ha indicat en declaracions a Europa Press, en les quals ha considerat que la carretera és una "necessitat social" per la qual ja es paguen impostos mitjançant els carburants. En aquest sentit, ha considerat que un nou peatge repercutiria en els preus i els faria ser menys competitius.

García ha apuntat que aquest tipus de pagaments ja existeixen en altres països, encara que ha apuntat que en el cas d'un territori perifèric com Espanya, el trànsit és principalment nacional. A Alemanya, França o Suïssa hi ha pagaments similars, però són països per on passen "molts més tercers".

Malgrat oposar-se a la mesura, esperen veure com es durà a terme, i quina seria la quantia, encara que el sobrecost per als transportistes serà "molt més gran" ja que les utilitzen diàriament.

Respecte a la idea que aquesta proposta servisca per a afavorir al ferrocarril enfront de la carretera, ha apuntat que no els sembla correcte "penalitzar" al transport rodat enfront del tren, i ha advocat per incentius per al transport ferroviari. A més, ha indicat que l'ús del tren en les mercaderies és encara baix.