Política

Fuset veu l'acord de Compromís i PSOE com una "oportunitat única" per a "avançar en un finançament just"

1 minut

fuset

El portaveu del Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha afirmat que l'acord que han aconseguit la seua formació i el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez és una "oportunitat única" per a "avançar en un finançament just que garantisca la qualitat de vida de la ciutadania valenciana, i situar-la al mateix nivell que en altres territoris d'Espanya".

Mitjançant un comunicat, Fuset ha qualificat d'"històric" el pacte entre socialistes i valencianistes, i ha apuntat que "inclou altres aspectes imprescindibles per a Compromís per València, com avançar en la resolució definitiva -per part de l'Estat- del deute de la Marina de València, tal com s'ha fet en altres ciutats que han celebrat esdeveniments similars". "D'aquesta forma es posa fi a una situació injusta per als valencians i valencianes i aquest espai de la ciutat podrà enlairar de manera definitiva", ha manifestat.

Per a l'edil, altres aspectes "importants" que contempla l'acord són aquells que tenen a veure amb els pagaments a la dependència o, també, d'específica importància el que contempla garantir el compliment de totes les garanties ambientals respecte a l'ampliació nord del Port a fi d'assegurar que qualsevol actuació es produïsca amb totes les garanties necessàries i es vetle per l'interés general de la ciutat.

"En definitiva, és un acord que demostra que el vot valencianista també és útil en les eleccions generals, ja que haver votat a Compromís, després d'aquest acord, significa haver visibilitzat l'agenda valenciana a Madrid i haver defensat els nostres interessos com a poble valencià. Amb aquest acord, Compromís aconsegueix demostrar que València també existeix", ha agregat.