Política

Estudien vies de coordinació per a destinar més habitatges a víctimes de violència de gènere

1 minut

consejos-invertir-en-vivienda

Representants de la Vicepresidència d'Igualtat i Polítiques Inclusives i de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica s'han reunit per a estudiar vies de coordinació per a augmentar el nombre d'habitatges destinats a víctimes de violència de gènere i atendre aquest col·lectiu a la major celeritat possible.

A la trobada han assistit el director general d'Emergència Habitacional i Funció Social de l'Habitatge, David Vegara; el director i la subdirectora de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar i Pura Peris, respectivament, i la directora general de l'Institut de la Dona, María Such.

El principal tema tractat ha sigut la recent adjudicació de les obres de reparació de set habitatges propietat d'EVha en diverses localitats de la Comunitat. Quatre dels immobles estan situats a la ciutat de València, un a Alfafar, un altre a Ontinyent i un altre a Dénia.

La previsió és que a la fi de febrer s'inicien les obres d'aquests habitatges, amb un cost de 202.395 euros i un termini d'execució de dos mesos. Una vegada acaben els treballs, s'assignaran a víctimes de violència de gènere en situació d'emergència habitacional.

Des dels diferents departaments de la Generalitat s'estan analitzant i buscant les millors opcions que ajuden a aquest col·lectiu tan vulnerable. En el cas d'EVha, l'entitat té habilitada una partida pressupostària destinada a "Inversió habitatge per a dones víctimes", per la qual cosa la previsió és augmentar el nombre d'immobles al llarg d'enguany.

El departament que dirigeix el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ja està aplicant mesures que prioritzen a les víctimes de violència de gènere quan necessiten accedir a un habitatge públic. Des del Consell es considera que la necessitat sobrevinguda d'habitatge ha d'atendre's amb la major diligència possible i confidencialitat.