Política

Els socialistes valencians i murcians reforcen la seua aliança en la defensa del transvasament Tajo-Segura

2 minuts

socialistas murcia comunitat valenciana trasvase tajo segura

Els socialistes de la Comunitat Valenciana i els de la Regió de Múrcia han reforçat aquest dilluns la seua aliança comuna en defensa del transvasament Tajo-Segura amb la signatura d'un manifest en el qual es reflecteixen les necessitats hídriques de tots dos territoris i es marca la fulla de treball a seguir en els pròxims mesos. Tots dos grups han reivindicat el transvasament com una qüestió "irrenunciable per als agricultors i regents dels nostres territoris" i mostrat a favor d'"una transició ecològica, però que vaja de la mà d'una transició econòmica".

A la trobada, que ha tingut lloc a Múrcia al costat del secretari general del PSRM, Diego Conesa, han assistit la secretària de Política d'Aigua del PSPV-PSOE, Rosa Guillen, el secretari general de la comarca de la Vega Baixa i portaveu socialista de Recursos Hídrics en Les Corts Valencianes, Manuel Pineda, el secretari d'Organització de la comarca de la Vega Baixa i diputat provincial en la Diputació d'Alacant, Miguel López, el diputat provincial, Joaquín Hernández, el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la Generalitat, Roger Llanes, director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Toni Quintana, i el director general de l'Aigua, Manolo Aldeguer.

La secretària de Política d'Aigua del PSPV-PSOE, Rosa Guillen, ha valorat positivament la trobada i reafirmat el compromís dels socialistes valencians amb el transvasament del Tajo-Segura el qual ha qualificat d'"irrenunciable". En aquest sentit, Guillen ha afirmat que "estem d'acord que ha d'haver-hi una transició ecològica, però aquesta ha de vindre de la mà d'una transició econòmica per a poder donar als agricultors la seguretat que necessiten", al mateix temps que ha recordat que aquesta és una qüestió comuna de "tots els governs i institucions, siguen del partit que siguen".

Per part seua, el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la Generalitat, Roger Llanes, ha assenyalat que "no és que el transvasament siga irrenunciable, és que no hi ha cap alternativa viable ara mateix que puga substituir de cap manera el que significa, tant en termes de seguretat hídrica com de capital econòmic". A més, ha insistit que "mentre no existisca aqueixa alternativa, no podem de cap manera permetre que aquesta infraestructura no continue transportant els cabals d'aigua que precisem".

Finalment, el secretari general dels socialistes a la Regió de Múrcia s'ha emplaçat a una pròxima reunió que tindrà lloc a València i en la qual "es continuaran impulsant les necessitats d'aigua i altres qüestions comunes per a tots dos territoris".