Política

Els pressupostos de 2019 mantenen en 55 milions la partida per a À Punt malgrat les reivindicacions de la seua directora

1 minut

informativos-a-punt

El Projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2019 manté la partida de 55 milions per a la radiotelevisió valenciana, À Punt, la mateixa quantitat que figurava en els comptes del present exercici, malgrat la reivindicació que la seua directora general, Empar Marco, va realitzar perquè s'augmentara a 70 milions.

Així ho ha explicat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en la roda de premsa posterior al ple del Consell en la qual ha donat compte del projecte de pressupostos i, preguntat pels diners que es contempla per a À Punt, ha indicat que es manté "d'eixida" en eixos 55 milions d'euros.

Sobre com es pot compatibilitzar açò amb el fet que el cost de personal no puga excedir un terç del pressupost global de la radiotelevisió, ha indicat que una solució podria anar, donat el cas, via llei d'acompanyament.

Empar Marco va demanar que la radiotelevisió pública comptara amb un pressupost d'uns "69 o 70 milions" d'euros i va advertir en cas contrari s'haurien de "retallar" algunes iniciatives posades ja en marxa.

No obstant açò, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va descartar aquest augment en la partida per a À Punt i va apuntar que "en aquests moments, allò que s'ha de fer és gestionar adequadament els recursos que hi ha".

"Cadascun en l'administració ha de ser responsable amb els recursos que té. Que es desitgen més recursos en el futur? Tothom té dret a tindre unes ambicions del futur", va assenyalar, i va apel·lar a la "millora de l'eficiència i de la gestió" en la CVMC para "amb eixos recursos, fer la millor radiotelevisió pública possible".

Així mateix, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ja va indicar també la Comunitat Valenciana compta amb un pressupost d'ingressos "molt dificultós": "Podem fer pocs miracles", va subratllar.

Malgrat açò, en l'última sessió de control al president, Ximo Puig, la passada setmana, el síndic de Compromís, Fran Ferri, va insistir en la necessitat d'apostar en els comptes per uns mitjans de comunicació públics "potents". "Des de Compromís volem una televisió eficient i no uns mitjans precaris", va remarcar.

Etiquetes: