Política

Els partits es preparen per a l'inici oficial de la campanya electoral

Aquesta nit tots els principals partits iniciaran la tradicional pegada de cartells, alguns fins i tot amb “sopar de germanor”

2 minuts

pegada carteles

Hui, com als rellotges marquen més de les 12 de la nit, donaran inici les dos setmanes de campanya electoral. Unes jornades intenses en tot el país, però especialment en la Comunitat perquè hi ha doble cita amb les urnes. El 28 d'abril els ciutadans triaran el futur Congrés i Senat amb les Eleccions Generals, i els diputats de les Corts Valencianes amb les Eleccions Autonòmiques de la Comunitat Valenciana. Tots els partits, de forma més o menys pública, celebraran la tradicional pegada de cartells en les zones habilitades per a això.

Segons la normativa de la LOREG, les campanyes electorals només poden tindre una durada de 15 dies; a partir d'aquesta nit transcorreran dues setmanes de debat polític que finalitzaran la vespra del dissabte 27, la jornada de reflexió. El gran debat electoral de la Comunitat es farà només 4 dies abans de les eleccions i 2 del tancament de campanya; el dimecres 24 d'abril el PSOE, PP, Compromís, Ciutadans i UP-EUPV, els principals partits amb representació parlamentària. De fet, amb aquest criteri, la cadena ha decidit no incloure a altres partits que, encara que poden obtenir representació, en les anteriors eleccions no va anar així, com PACMA, ERPV o Vox.

Durant el dimarts els diferents partits van fer ressò de les seues convocatòries per a l'inici de campanya, alguna de les quals inclou un sopar "de germanor" entre candidats i aquells que vulguen unir-se.

Un dels primers partits a anunciar la jornada va ser el PSPV, que en les enquestes s'augura com a principal favorit tant en les Generals com en les autonòmiques. Els socialistes han convocat als mitjans i a aquells que vulguen a acudir, a les 21h, a la Plaça Patraix. Allí s'han donat cita Mercedes Caballero, Sandra Gómez, Ximo Puig i fins i tot ministre i candidat per Alacant, José Luis Ábalos.

Poques hores després anunciava la seua convocatòria, una mica més detallada, Compromís. El partit valencianista iniciarà els actes també a les 21h en el Mercat de Russafa. Amb un sopar de pa i porta de "germanor" s'han donat cita en el centre de la ciutat per a, una vegada el dia canvie a 11 d'abril, iniciar la pegada de cartells. Els tres principals candidats assistiran: la candidata a la Generalitat Mònica Oltra; el candidat a les Generals Joan Baldoví i el candidat a l'Alcaldia de València Joan Ribó.

No gaire lluny d'allí, a les 23h, s'ha donat cita Ciutadans. Els integrants i simpatitzants del partit acudiran, al costat de la premsa, una hora abans d'inici de campanya en la Plaça dels Pinazo, en Colón.

El PP, més escarit, ha emplaçat a simpatitzants i premsa a acudir a les 21h a la "Festa d'inici de campanya electoral". Segons detallen, a les 23:15h començaran els actes polítics per a, després, realitzar la pegada de cartells.

Etiquetes: